Whiskey
(09-04-2013, 18:31)jadcorben napisał(a): Oczywiście że Whyskey :D

A które whiskey preferujesz (szkockie, irlandzkie czy amerykańskie), bo ja ponad rok temu zostałem przekalibrowany na irlandzkie whiskey... :)
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
To wątek oficjalny czy co? :D
Ja za whiskey nie przepadam, od czasu do czasu Grants czy Red Label.
Odpowiedz
Tylko ze stanów :D Tennessee lub Kentucky :D
Odpowiedz
(09-04-2013, 20:19)Mr.Q napisał(a): To wątek oficjalny czy co? :D
Ja za whiskey nie przepadam, od czasu do czasu Grants czy Red Label.

Jak kto woli, może być oficjalny lub nie... ;)

Ja Ci powiem, że też nie przepadałem za whiskey do czasu, aż mnie znajomi przekalibrowali dobrymi irlandzkimi whiskey, z piwa właśnie na whiskey.
Te co wymieniłeś, to są szkockie, które są "wyraziste". Irlandzkie mają to do siebie, że duża część jest łagodniejsza w smaku.
Z ogólnodostępnych w marketach to polecam na spróbowanie Tullamore Dew lub Bushmills Black Bush. Tylko nie kupuj najtańszego Bushmills'a białego, bo może Ci nie zasmakować...

(09-04-2013, 20:31)jadcorben napisał(a): Tylko ze stanów :D Tennessee lub Kentucky :D

No proszę... piłem już szkockie, irlandzkie, a amerykańskich nie piłem. Zawsze mnie korciło, żeby kupić na spróbowanie...
Którą polecasz?
Odpowiedz
Jack Daniels :)
Odpowiedz
Dzisiaj próbowałem tej whiskey i ma ciekawy smak. Jest łagodniejsza od szkockich i irlandzkich, ale ten smak... ma to coś w sobie... :)
Którą dokładnie pijasz? Ja piłem . W sklepie była jeszcze jakaś złota, miodowa.
Odpowiedz
No dokładnie, jeszcze Jim Bean.
Jeszcze dla poniektórych: naprawdę jest różnica pomiędzy Whisky a Whiskey :D
Odpowiedz
Cytat:No dokładnie, jeszcze Jim Bean.
Bean? To to fasolowa łycha? ;)
Jim Beam'a również miałem okazję wypróbować.
Odpowiedz
Ostatnimi czasy zakupiłem 3 nowe whiskey i dzisiaj miałem okazje je wypróbować.
1. Jim Bean - łagodny bourbon, generalnie nic nadzwyczajnego.
2. Locke's - irlandzka whiskey, miód na moje podniebienie... delikatne o posmaku beczki, przesmaczny smak w ustach... ;)
3. Rarytas Connemara Torf Mór 58,2% - idealna na zwieńczenie testowania wszelakich whiskey. Pozostawia po sobie niezapomniany smak w jamie ustnej na długi czas... :) Na prawdę czuć w niej spaloną beczkę... ;) No i uwaga! Po niej już nic nie poczujesz... ;) Potrafi dosłownie wypalić kubki smakowe...
Odpowiedz
Szukałem, szukałem aż znalazłem - The Famous Grouse!
Jak ktoś zna prozę WEB Griffina (a szczególnie cykl KORPUS - polecam!)wie o co chodzi ta szkocka leje się tam litrami, jest dobrym prezentem dla...admirałów (coś chyba z wojska mi zostało:)) no dostałem w hipermarkecie od razu dwie sobie wziąłem :)
Co prawda Blended ale - piękny arystokratyczny smak - szkoda że jak poszedłem dokupić - zonk nie ma już!
Ciekawostka: prawdopodobnie właścicielem marki jest polska firma!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: