Kilka problemów po aktualizacji silnika forum
Nasz admin ostatnio zaktualizował forum do najnowszej wersji, ale nie pomogło niestety to dalej w problemie z tagami. Oprócz tego kilka pluginów się spsuło, ale wydaje mi się, że ich aktualizacja by załatwiła sprawę.

Nie działa:
1. Notatka moderatora - plugin odpowiedzialny za notatki moderatorów, czyli wręcz podstawowa funkcja na forum

2. Cytowanie selektywne - plugin, który pozwala na cytowanie po kawałku, co znacznie ułatwia pisanie odpowiedzi

3. Usergroup Legend by HSC Community - plugin, który dodaje na dole legendę dotyczącą rang - wprawdzie plugin jest aktywowany i legenda na dole jest, ale jak kliknie się na którąkolwiek z rang/grup np. Administratorzy to zamiast przekierowywać do userów z tą rangą odsyła do listy wszystkich użytkowników. I tak ze wszystkimi. Pamiętam, że kiedyś był podobny problem.

4. ThankYou - plugin, który dodaje na dole każdego posta przycisk "pomógł". Niby jest aktywowany, ale przycisku ni ma i nie można podziękować za posta.

5. No i te tagi dalej nie działają na Firefoxie przynajmniej, bo na Operze wszystko śmiga. Nie można ich wybrać po prostu w podglądzie posta, ręczne wpisywanie działa normalnie.

W przypadku trzech pierwszych pluginów, tak jak pisałem, widzę, że są nowsze ich wersje do pobrania, więc możliwe, że to by wszystko załatwiło. Jeżeli chodzi o plugin odpowiadający za dodanie opcji pomógł to może to mieć jakiś związek z 2 błędami, jakie wyskoczyły po aktualizacji forum - 1 w plikach konfiguracji, a drugi w plikach tłumaczeń (w obu - Zapis niemożliwy. Zmień CHMOD na 777.).
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
heja
miałem chwilę by kuknąć co tam się dzieje i ...
zapomniałem że strona jest na nowym serwerze do którego nie mam namiarów.

Poszło info do admina w tej sprawie.
Musimy poczekać na odpowiedź ;]
Odpowiedz
Punkt 3 naprawiony, działa i ma się dobrze, ale dochodzi jeszcze jeden dosyć poważny problem. Od jakiś 2 tygodni niemal codziennie forum wywala białe strony. Czasami na tych białych stron wyskakują błędy takie jak Fatal error: Out of memory (allocated 262144) (tried to allocate 311296 bytes) in /home/psforum/domains/playstationforum.pl/public_html/global.php on line 482 czy Fatal error: Out of memory (allocated 262144) (tried to allocate 311296 bytes) in /home/psforum/domains/playstationforum.pl/public_html/admin/index.php on line 426 . Wyłączyłem plugin antyspamAkismet, ale nie wiem czy to cokolwiek pomoże. W każdym razie był on zbędny. Pojawiają się białe strony i forum znika codziennie na kilkanaście minut co kilka godzin.

Punkt 5 i rozwiązanie znalazłem tutaj - http://forum.mybbsite.pl/w-mybb-problem-...fined-1332 lub zaktualizowanie forum do niedawno wydanej wersji 1.6.9, które eliminuje problem z tagami na Firefoxie - https://mybboard.pl/mybb-1-6-9-wazna-akt...eczenstwa/
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
6. Nie można ustawić tekstu wiadomości na stronie głównej. Plugin jest zainstalowany i działa, ale nie ma wpisu ustawień, który prawdopodobnie zniknął po aktualizacji. A szkoda, bo chciałem dodać informację o konkursie. W tym temacie podobny problem i rozwiązanie https://forum.mybboard.pl/watek-mybb-bla...acji_25989

7. Userzy dopominają się o obsługę aplikacji Tapatalk, która współpracowała by z naszym forum i ułatwiła jego przeglądanie na smartfonach. Opis jak dodać obsługę do MyBB jest tutaj.

Odpowiedz
test
Odpowiedz
1. zrobione
2. zrobione
5. zrobiona przez podmianę pliku.
6. zrobiona
Odpowiedz
Zostało jedynie:

- problem z pluginem od podziękowań - funkcja po jego aktywacji nie pojawia się przy poście

- aktualizacja silnika forum do 1.6.9

- i jeszcze mały problem z Powiadomieniami moderatora, bo póki co po wykonaniu jakiejkolwiek akcji moderatora (przeniesieniu tematu czy jego usunięciu) użytkownik nie dostaje powiadomienia w postaci pw, tak jak powinien

Reszta jak najbardziej działa.

Odpowiedz
- forum zaktualizowane do 1.6.9, wraz z najnowszym polskim tłumaczeniem
- wyłączyłem, dopiero co zainstalowanego ;/ , tapatalka . Jak by trochę lepiej było
- zaktualizowałem plugin do google seo

Trzeba ustawić listę grup na głównej stronie w tym pluginie co pokazuje kto jest ja jakiej grupie. I ogólnie przelecieć po ustawieniach tych aktywnych pluginów, bo zakładam że trzeba będzie cześć od nowa skonfigurować.
Odpowiedz
testujemy zabawke:

aby zaakceptować wybór na ekranie wciśnij klawisz [triangle] lub [trojkat]

Ok Kratos zrobienie tych przycisków to banał i można to wyklikać z acp. jedynie czego trzeba to obrazków ;]
Opcja w acp to MyCode. Tam można robić cuda. Obsluguje dwie wersje po polsku : trojkat i po ang; triangle.

Zrobiłem przykład jak wyżej.
Odpowiedz
test 2 :

pady do konsoli ps mają cztery podstawowe klawisze [cross] , [triangle] , [circle] , [square]
Odpowiedz