Co to jest za pad?
Witam,
Z góry chciałbym przeprosić jeśli nie ten dział oraz jeżeli podobny temat istnieje.Prosiłbym o przerzut.

Więc tak,
Chciałbym się spytać co to jest za pad.
Znalazłem w necie fotkę szukając właśnie pada od PS'a.
Z tego co wyczytałem jest to DualShock Pad.
Ma on 3 tryby.
Został on chyba stworzony do symulatorów latania.
Nie było by nic dziwnego w tym, gdyby nie różnica w długości "rączek", inne analogi oraz, że dioda analogowa jest zielono - żółta (taką jaką ma PSx). Gdy 2gi raz naciśniemy, zmienia się ona na czerwoną.

Info z ang. stronki.
[spoiler]
Cytat:The Sony Dual Analog Pad had three modes that could be toggled with the analog button: digital, analog ("red mode"), and analog flight-stick emulation ("green mode"). The first two should be familiar to anyone who's picked up a Dual Shock: digital mode meant that the thumbsticks were completely disabled (the default mode for playing early games designed for the D-pad), and the analog mode was used with thumbstick-compatible games - now the standard method of control for the PS2. As with the Dual Shock, a red LED lights up in analog mode to indicate power to the thumbsticks.
Dual Analog and Dual Shock lights
The DAP's flight-stick emulation "green mode" was removed from the Dual Shock.

But when the analog button is pressed a second time, the LED switches from red to green (gasp), and the two thumbsticks can be used as a miniature substitute for the Dual Analog Flightstick. The Flightstick was another obscure, short-lived Sony controller that predated the DAP. Its high price tag ($70) and limited software support doomed the peripheral to an even smaller manufacturing run, but that's another story. Suffice it to say that the DAP's green mode was a means of keeping the functionality of the Flightstick alive a little longer, and allowed it to support Flightstick-compatible PSone games like MechWarrior 2, Ace Combat 2, Descent Maximum, and Colony Wars.
[/spoiler]

Daje screeny w Spoiler.

[spoiler][Obrazek: pads012.jpg]
[Obrazek: dual-analog-pad.jpg][/spoiler]
[Obrazek: 76561198022883689.png] [Obrazek: mrBezk.png]
Odpowiedz
Ten pad, o którym piszesz to Dual Analog Controller - poprzednik Dual Shocka. Standardowo nie posiadał wibracji (oprócz modelu wydanego na Japonię, ale tam ponoć pady lubiły robić spięcia) i obecnie jest rarytasem dla kolekcjonerów.

Tu masz ładnie wyjaśnione czym te 2 cwaniaki się różnią:

You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Dziękuję bardzo, można go zamknąć, wyrzuć czy zjeść. Jak kto woli :)

PS. Dzięki za filmik, dałem sobie do SUB. :)
[Obrazek: 76561198022883689.png] [Obrazek: mrBezk.png]
Odpowiedz
Ostatnio widzialem taki za 15 funtow na ebayu ;) mysle zeby sobie taki sprawic.
Nie wydaje mi sie zeby byly az tak rzadkie, aczkolwiek trzeba sie troche naszukac, zeby kupic za przyzwoita cene.
Odpowiedz
ZaKe993, 15 funtów to trochę drogo, sam ostatnio kupiłem 3 na allegro po 30-40zł za sztukę. Jednego sprzedałem za 100zł, ale też widziałem że kiedyś poszedł jeden za 165zł, także da się na nich zarobić :)
PSX, Xbox, PS2, X360, PSP, GC, Wii, MD, PS TV, SNES, Famiclone, DC, GBA, PS4, DS, PS3, 2DS, XSX
[Obrazek: 1307337.png]
Odpowiedz
Po co kupowac i sprzedawac? ;)
Jak bede przy kasie to pewnie kupie, odrestauruje i bedzie czekal na lepsze czasy. Za 10-20 lat pewnie i tak sprzedam cala kolekcje gdzie wszytko bedzie 5x warte tule co teraz jak nie wiecej ;p
Albo dzieciakom zostawie jak beda dbac
Odpowiedz
(25-03-2013, 15:41)ZaKe993 napisał(a): Po co kupowac i sprzedawac? ;)

To się nazywa "handel" :P . Niektórzy z tego żyją :P .
[Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif][Obrazek: arhplus.png][Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif]
Odpowiedz
No jak sie nie potrafi znalezc normalnej pracy to trzeba kombinowac ;p
Odpowiedz
To nie wiem w jakim ty świecie żyjesz, bo nie każdy sklepikarz to rzemieślnik. Chciałbym zobaczyć jak jedziesz do Chin po elektronikę, bo importer to też handlowiec - a tych nie uważasz za normalnych.
Środki czystości kupujesz pewnie prosto z fabryki chemicznej? Chleb od piekarza a mąkę od młynarza :P ??
[Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif][Obrazek: arhplus.png][Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif]
Odpowiedz
Pff. Na takim kupowaniu i sprzedawaniu można czasem zarobić niezłą sumkę. Podejrzewam że jeszcze nie dostałeś w życiu swojej pierwszej wypłaty, albo naprawdę nie masz co z pieniędzmi robić.
Odpowiedz