Nie dochodzą mejle aktywujące konto
Kilka tygodni temu musiałem ponownie włączyć aktywację kont przy rejestracji przez weryfikację e-mail z racji tego, że zbanowani zakładali sobie nowe konta na mejle, które nie istniały. Od 2 czy 3 dni zauważyłem, że mejle aktywujące konto po prostu nie dochodzą. Najpierw sami użytkownicy o tym pisali na ShoutBoxie, potem spojrzałem w listę w panelu i rzeczywiście w ciągu kilku ostatnich dni nikt nie aktywował konta. W końcu założyłem sobie nowe konto na forum i mi również taki mejl nie doszedł.

W końcu aktywowałem prawie wszystkim te konta i wyłączyłem weryfikację mejlem, ale może dałoby się jakoś to naprawić? Do tego dochodzą jeszcze problemy z mass-mailem. Dopiero ostatnio udało mi się po kilku próbach z kilku miesięcy wysłać taką wiadomość, ale też nie wiem czy się poprawnie wysłała. Ja w każdym razie ją dostałem, bo wysyłałem ją do wszystkich rang.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
(16-08-2012, 14:34)Kratos napisał(a): Do tego dochodzą jeszcze problemy z mass-mailem. Dopiero ostatnio udało mi się po kilku próbach z kilku miesięcy wysłać taką wiadomość, ale też nie wiem czy się poprawnie wysłała.

jesli chodzi o wiadomosc z nazwa tematu "odwiedz nas" to do mnie rowniez dotarla
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRjufhUbmuizyf3Nbees_n...lQoFN9RYkw][Obrazek: ZqKvyOY.png][Obrazek: UserbarRE.gif]
Odpowiedz
To skąd wiesz, że miała taką nazwę w temacie? ;p

Coś jest nie tak. W systemie wyświetla błąd "MyBB was unable to send the email using the PHP mail() function."
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
jeżeli jest taki błąd to oznacza że nowy hosting ma prawdopodobnie zablokowane wysyłanie skryptami php przez funkcje mail.
standardowa polityka bezpieczeństwa.
Jeśli faktycznie tak jest to albo pytanie do hostingu o mogą z tym zrobić , albo poszukać jakiejś "łatki" do mybb która to ominie. Jestem ciekaw czy sa jakieś pluginy do mybb wykorzystujące do mailingu np phpmailer'a.

edit:

oki znalazłem bardzo ładną gotową modyfikacje funkcji mybb do wysyłki maili aby wykorzystywała phpmailera i serwer smtp. Jednak ma jedno swoje obostrzenie. Tak czy siak pierwsze co trzeba zrobić do uderzyć do hostingu. Jeśli odpowiedź będzie negatywna to zadziałamy ;]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości