06-07-2012, 17:55
Moje 4 kąty.
|
Pokaż swój pokój do grania
|
|
06-07-2012, 17:55
Moje 4 kąty.
06-07-2012, 18:17
Oooo kolega akwarysta :D. Co tam masz dokładniej? Jak zrobiłeś tą ściankę z mchem?
06-07-2012, 18:39
;) Duże akwaria zostały zlikwidowane, zostały 2 małe kostki, widoczne na zdjęciu.
Ściana z mchu - siatka ociepleniowa. Ułożyłem na niej Java Moss, siatkę złożyłem na pół. Związałem ją żyłką, przykleiłem do szyby na przyssawki, czekam aż całkiem zarośnie ;) Jeden zbiornik 30l Shirmp Set. Mieszkańcy to zwykłe krewetki Red Cherry i stadko Bystrzyków Amandy. Druga kostka 15l, świeżo założona, będą prawdopodobnie krewetki Crystal Red klasy SS i SSS. Czekam tylko na zastrzyk gotówki. Kostki stoją na substracie JBL AquaBasis+, podłoże to AquaSubstrate II+. Oświetlenie na poziomie ~0.7W/l. Nawożenie, pełna linia Aqua-Artu. Podmiany 25% co tydzień, mieszanka kranexu i wody z filtra RO. Wcześniej miałem 200l, biotop Ameryki Południowej z ziemią ogrodową w podłożu. Zbiornik chodził ponad rok, następnie zrobiłem restart, ponieważ założyłem długo wyczekiwane Czarne Wody Amazonii. A ty co masz? :D
Musze wykorzystać ten patent. Moja stara fototapeta wygląda paskudnie, ale kiedyś to było jedyne wyjście.
Ja cienko wypadam na Twoich tle. Mam mniej profesjonalnie ;) . Akwarium 160l z własnoręcznie zrobioną pokrywą i tanimi jarzeniówkami z Castoramy. Mieszkańcy to głównie małe ozdobne rybki w stylu neonek, prestelek, razbor itd. Ale jest także parę ciekawszych okazów takich jak plecostomus, duch amazonki i glonojady weloniaste. Z roślin mam dwa gatunki kryptokoryny i anubiasa. Rośnie mi to jak głupie i co roku mam wór roślin do oddania :P. Ogólnie zrobiłem wszystko tak aby nie było przy nim za dużo roboty ;). Jak doprowadzę do porządku listwy które zasłaniają styropian i deski pod spodem to zrobię zdjęcie ;).
06-07-2012, 21:06
Fototapeta to wieś :P Obsadę masz słabą, a Duch Amazoński jest rybą drapieżną, pozatym nie nadaje się do tego litrażu.
Rośliny masz same wolnorosnące, co w połączeniu z tak dużą obsadą daje... glony ;) Jak miałem zbiornik na ziemii ogrodowej, to wór roślin do oddania miałem 2x w miesiącu. Jeśli interesujesz się tematem, poczytaj o tzw. akwarystyce Low-Tech.
06-07-2012, 21:27
Glonów jest mało a duszek nie rusza innych ryb ;) . Znajomy ma 30cm okaz i także spokój. Ciągle się zastanawiam skąd te przekonanie że to ryba drapieżna. Przede wszystkim ma za mały otwór gębowy który wiecznie jest uchylony i tylko wsysa pokarm.
Więcej mi do szczęścia nie potrzeba jak tych parę kolorowych rybek. Po prostu w domu od zawsze było akwarium i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Tapeta to kiedyś było jedyne rozwiązanie. Mogłem wybrać to albo ścianę i przewody. Puźniej brakowało funduszy na zrobienie czegoś innego.
24-08-2012, 13:19
24-08-2012, 22:07
Bardzo ładnie to wygląda tylko ten laptop. Przy takim "biurku" ja bym nie dał rady na dłuższą metę.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360 ![]()
24-08-2012, 22:16
To akurat jest rtv'ka a lapka tam tylko położyłem do fotki;P, na wypłatę chcę sobie kupić podstawkę stojąca do PS3 i nowe kino domowe to jest już wysłużone ;P
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pokaż swój pulpit | The Boss | 89 | 45351 |
26-10-2015, 23:18 Ostatni post: Mr.Q |
|