Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Okej to już wiem wszystko : kupie kartę z fmcb i 1 pad.
Ej bo ta konsola jest z niemiec i mozna zmienić menu na polskie ?
Jakie gry polecasz na tą konsolę żeby dobra grafika była mam plazme 42cale samsung kupiona 2006r.
Liczba postów: 3153
Liczba wątków: 69
Jest możliwość zmiany języka w menu, ale nie ma języka polskiego. O grach poczytaj na naszym forum, jest tego sporo (rankingi) zainteresuj się też kablami audio-video do konsoli skoro masz plazmę.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360
Liczba postów: 5
Czyli jaki ten kabel na zwykłym mi odbiera
Liczba postów: 1
Witam serdecznie.
Czytam i czytam o rozwiązaniach jakie można zastosować, żeby odpalać kopie gier i co chwila znajduję coś nowego, najpierw czipy, potem swap magic, teraz zaś jakieś karty. Dlatego napiszę tak jak ja to widzę, a w zamian poproszę opinię, czy dobrze myślę i ewentualne uwagi :)
Kupiłem używaną, orginalną i nieprzerobioną konsolę PS2 Slim 70003, PAL.
Chcę odpalać kopie gier.
Czy najlepszym rozwiązaniem jest FMCB? Czy jeśli kupię na allegro kartę 8mb z zainstalowanym FMCB, wystarczy mi to do odpalania kopii?
Czy jeśli okaże się, że laser jest "zużyty", to mimo wszystko będzie można włączyć grę z pendrive?
Czy generalnie lepszym pomysłem jest uruchamianie gier z pendrive niż z płyty, żeby nie męczyć lasera?
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
Szczerze muszę Ci pogratulować uważnego czytania :)
Tak najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie jest FMCB na karcie. Jeżeli kupisz na allegro oryginalną kartę 8MB Sony to wystarczy że włożysz ją do konsoli i kopie zapasowe gier będą działy oczywiście o ile będą spatchowane przed nagraniem.
Tak, jeśli laser nie czyta poprawnie płyt można przy pomocy karty z FMCB (a właściwie to programu USB Advance, który uruchomisz dzięki FMCB) uruchamiać gry z pendrive. Uruchamianie gier z pendrive nie męczy lasera, męczy za to gracza ponieważ przeważnie czasy ładowania gier są dłuższe. Nie mniej jednak jest u nas kilka osób na forum które twierdzą że da się tak grać więc nie będę zaprzeczał.
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 10
Mam pytanie.
Na jakiej zasadzie i jak mogę przerobić moje PS2 jeśli kolega ma przerobioną PS2?
I czy da się? Bo ja do tego mam jeszcze wersję FAT, a on Slim.
Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Chcesz koniecznie przerobić swoje PS2 za pośrednictwem konsoli kolegi? ;) To jest tylko 1 opcja - FMCB wgrywany na kartę pamięci. Oprócz tego są jeszcze 2 sposoby "przerobienia" PS2 - zamontowanie chipa oraz kupno płytek Swap Magic. FMCB jest jedyny darmowy, płacisz tylko za kartę i ewentualnie za robociznę, ale sądzę, że kolega ci nie policzy zbyt dużo ;)
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Zainstaluj FMCB. Jest to najlepsze rozwiązanie. To że kolega ma SLIMA a Ty FATa nie stanowi żadnego problemu gdyż FMCB na karcie działa na każdej z tych konsol. Warunkiem instalacji FMCB na karcie przy użyciu konsoli kolegi jest to że owa konsola musi być już jakoś przerobiona (FMCB, Swap, chip).
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 10
A dlaczego takie zdziwienie? :)
Dobra, ale jak to mam zrobić? Ide do kolegi z swoją kartą pamięci i co dalej? Krok, po kroku co mam wykonać?
A to już masz na forum. Zapytaj kolegi jaką ma przeróbkę i oprócz karty pamięci weź płytę DVD-R Verbatim z nagranym obrazem ELF Pack https://www.playstationforum.pl/t-elf-pa...mow-na-ps2 . Jeśli chodzi o resztę to z pomocą naszego forum na pewno sobie poradzicie.
|