Problem karta pamięci Sony 8 MB
Karta pamięci to chyba żaden majątek. Trochę przekombinowałeś z tym "wgrywaniem oprogramowania z pendrive'a żeby uruchamiać gry z pendrive'a". :cool:
Odpowiedz
Hmmmm ale czy da się zpisać save zamiast karty na pendrive?? i to jakim kosztem??
Odpowiedz
Nie da się. Gry zapisują domyślnie save'y na MC (zresztą to oczywiste). Możesz je ewentualnie później zgrać na co Ci tam do głowy przyjdzie i nagrać powtórnie na kartę.
Odpowiedz
Da się :P DJ_Heniek napisał obszerny tutorial jak to zrobić.

http://www.ps2forum.pl/tutoriale/emulato...-1793.html
Odpowiedz
nie wiem czty to dobry temat ale napisze :P kupiłem dzisiaj nową karte chyba orginalną 8mb za 50zł... jak ją formatuje wyskakuje jakiś błąd nigdzie nie umiem doszukać sie czegoś co by mi pomogło prosze o pomoc próbowałem w browserze i w 2 grach cały czas to samo
Dzień dobry :P
Odpowiedz
Może opiszesz nam swój problem tak, abyśmy mogli Ci ewentualnie pomóc? Napisz: jak formatujesz kartę (MCA, w inny sposób), podaj komunikat błędu - po prostu trochę więcej szczegółów.
PS Co to znaczy "kupiłem chyba oryginalną"? Nie jesteś pewien czy ktoś Ci sprzedał podróbkę?
Odpowiedz
no wiesz nie wiem gość mówił że orginalna ale ja sie na tym nie znam za brdzo tylko wiem że 8mb są orginalne (nie wszystkie) niew eim jak formatuje poprostu w browserze i w gta lcs ale cały czas pisze to samo format failed nie wiem co dalej ale jak to by miało pomóc moge zobaczyć i napisać (aha coś pamiętam że pisało czy sfortmatować karte dałem "yes" i potem za 2-3sek wyskakuje błąd "format failed" moge dać zdjęcia kartu jak to ma coś do rzeczy ;]
Odpowiedz
Spróbuj sformatować kartę Memory Card Annihilatorem. Jeśli to nie pomoże, stawiam na to, że karta jest uszkodzona.
Odpowiedz
sory że tak głupio pytam ale czy to co tam jest wypala sie na płyte? i czy trzeba mieć coś dodatkowo czy tylko to?

EDIT

znaczy chodzi mi o to czy musze uzywac swampa
Odpowiedz
W archiwum z MCA masz zarówno *.elf-y, jak i iso - od Ciebie zależy jak sobie wolisz uruchomić - czy przez ulELFa, czy przez swapa (domniemam, że nie masz chipa). Jeśli ulELF jest Ci obcy (tak również śmiem domniemać), wypal iso, które jest w archiwum na płytę i zabootuj przy pomocy swapa. To chyba wszystko. Dodam tylko, żebyś nie sugerował się objętością pliku, bo to jest obraz DVD, a nie CD i z CD po prostu się nie uruchomi.
Odpowiedz