Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Dziwne rzeczy ostatnio dzieją się w kwestii ustawień usuwania swoich postów. Opcja ta powinna być wyłączona dla wszystkich userów z wyjątkiem adminów i moderatorów i jest wyłączona, a mimo to np. userzy z rangą Helper mogą usuwać własne posty w każdym dziale. Ostatnio pousuwałem niestandardowe uprawnienia i zamieniłem na dziedziczone dla każdej z grup, ale nie powinno to robić żadnej różnicy, bo Helperzy mają domyślnie wyłączoną możliwość usuwania swoich postów czy wątków. Niby wszystko jest ustawione dobrze, a mimo to są problemy i dzieje się coś innego niż powinno być.
Ma ktoś pomysł o co tu chodzi i jak to rozwiązać?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 95
Liczba wątków: 4
hmmm założyłem nowego usera , fakt z poziomu acp, przypisałem do grupy helper, zrobiłem nowy wątek w innych
https://www.playstationforum.pl/t-ich-bin-bot-ubot
i nigdzie nie widzę opcji usuwania.
Sprawdzałeś czy ci którzy mogą usuwać nie są w jeszcze innych grupach ?
Czy wg obserwacji wszyscy helperzy tak mogą ?
Patrzyłem również w acp i tam też wygląda na ok
Nie pytałem wszystkich, ale u niemal wszystkich Helperów są te same ustawienia, więc pewnie każdy z nich ma te same uprawnienia. Konto, które założyłeś różni się od pozostałych tym, że nie masz przypisanej żadnej dodatkowej grupy (reszta ma jeszcze Użytkownik) oraz w wyświetlanej masz "używaj głównej grupy" (reszta ma Helper). Teraz ci zmieniłem i masz tak samo jak wszyscy - dalej nie masz opcji usuwania swoich postów z tego konta testowego?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
sprawdziłem i nadal nie ma opcji usuwania, no chyba, że źle patrze, ale szukam takich jakie mamy jako admini na dole listy wątków oraz na dole samego wątka
A po wciśnięciu opcji edytuj nic się nie pojawia? Nie idzie jakoś wtedy usunąć posta? Być może usuwanie własnych postów jest tam gdzieś zakamuflowane.
21-04-2012, 19:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2012, 20:29 przez m1nister.)
oki , jest , w edycji pełnej posta na samej górze
ps. ale jest chyba jeszcze gorzej ! ustawiłem temu userowi grupe użytkownik i też jest opcja usuwania widoczna. Teraz pytanie czy to było zawsze czy jednak ktoś coś grzebał albo dokładał jakiś plugin ?
ps2. oki, poprawka na ps 1;] , o ile opcja jest widoczna wszędzie to tak na userze jak i na helperze po wybraniu i kliknięciu w przycisk usuń wywala info o braku uprawnień i skasować się nie da.
Aha, czyli podsumowując pomimo tego, że zwykły użytkownik czy też Helper widzi opcję usuwania swojego posta czy postu to nie może go usunąć? Czyli prawdopodobnie tak było zawsze?
Jeden z Helperów wysłał mi pw z informacją, że może usuwać swoje posty. Dał nawet screena pokazującego taką opcję, ale nie zatwierdził tej opcji tzn. nie usunął posta. Gdyby zatwierdził to wyskoczyłby mu komunikat o braku uprawnień, tak?
dokładnie.
Przyznaję, że dziwnie to działa, bo wg mnie ta opcja powinna być ukryta. Skoro jednak nie działa jej funkcjonalność to jest ok.
Co najwyżej możesz jeszcze poprosić tego helpera o sprawdzenie i potwierdzenie moich znalezisk ;] , wtedy będziemy mieli 1000% pewność :P