Najwyżej oceniane gry na PS2
To raczej szukanie spisku :) Owszem na pewno wydawca stara się dostarczyć najpopularniejszym serwisom gry w najlepszych wydaniach, przed premierą i w ogóle przedstawić same dobre strony swojego produktu jednak szczerze wątpię że istnieje proceder kupowania konkretnych ocen za odpowiednie sumy pieniędzy.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
Szczerze to nigdy nie interesowałem się zbytnio takimi rankingami. Jeśli już, to zawsze czytam bądź sprawdzam oceny danego tytułu, który w danej chwili katuję, po jego ukończeniu. W pewnym sensie konfrontuje swoją ocenę gry z tą wystawioną przez recenzenta i wówczas zastanawiam się nad jego wadami czy zaletami. Dla mnie jest, to że tak ujmę forma statystyk, które mało odzwierciedlają rzeczywistość. Przykładowo, parę miechów temu ukończyłem spin-off Parasite Eve (The 3rd Birthday), które w uznanym piśmie uzyskało bodajże ocenę 6+. Dla mnie ta gra zasługuje przynajmniej na oczko wyżej. Obecnie - czytaj w dobie internetu, przed zabraniem się za konkretną grę sprawdzam wpierw demo bądź oglądam początkowe "Let's playe" (chyba, ze mam duże ciśnienie na konkretny tytuł - ach ten hype) tak, by obadać czy warto się za nią zabrać. Rankingi to dla mnie tylko forma ciekawostki, które ewentualnie sprawdzam po ograniu gry.
[Obrazek: Mlyneq.png]

[Obrazek: retronagazieuserbar.jpg]
Odpowiedz
Na nas starych użytkownikach czarnulki takie rankingi nie robią wrażenia bo każdy z nas wie co lubi i jak jeden będzie się zachwycał GTA San Andreas tak drugi na tą grę nawet nie spojrzy. Takie rankingi są moim zdaniem dobre dla początkujących którzy nie znają jeszcze biblioteki gier na daną konsolę. Sam osobiści przygodę z różnymi systemami zaczynałem właśnie od takich rankingów, które wytyczały mi tytuły startowe od których warto było zacząć przygodę z daną konsolą.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
Draco napisał(a):Myślę że obok branżowych rankingów warto wstawić listę najwyżej ocenionych gier przez graczy, którzy głosowali portfelami kupując najlepsze według nich gry

Jest już taka lista w tym miejscu.

Ja takimi rankingami dosyć często ostatnio się interesuję. Nie zawsze one trafiają w moje gusta, ale zdarzy się, że znajdę coś ciekawego. Do tej pory mimo bardzo wysokich not nie ograłem na PS2 gier z serii Final Fantasy czy Tony Hawk's. Moim zdaniem takie rankingi są potrzebne, bo polskich opinii o grach na PS2 jest jak na lekarstwo (szczególnie tych mniej znanych gier), a same gameplaye też nie zawsze wszystko mówią.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości