Ankieta: Grasz w gry na telefonie?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
tak, regularnie
17.19%
11 17.19%
od czasu do czasu mi się zdarzy
42.19%
27 42.19%
tylko jak się strasznie nudzę
26.56%
17 26.56%
nie gram w ogóle albo niezmiernie rzadko
12.50%
8 12.50%
mój telefon nie obsługuje gier
1.56%
1 1.56%
Razem 64 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Gry na telefon
(20-07-2010, 13:00)Harlok napisał(a): Ja w toalecie grałem często na SE niepamiętanym nazwy gry ale to były takie klocki.

To musiało być obrzydliwe :F
[Obrazek: 19228_halloween_kubus_puchatek_kubus_i_h...aciele.jpg]
Odpowiedz
a ja sobie wieczorami odpala Final Fantasy 1 na telefon :D Na grafikę nie ma co narzekać, a system kierowania jest wspaniały :p
PlayStation2 Slim SCPH-79003 (nieprzerobiona) :D:D

Mam loki ^^ :P

"Aj beliw Aj ken flaj,
Aj beliw Aj ken tacz di skaj"
Odpowiedz
Ja gram bardzo rzadko...najczęściej na zajęciach :P Ale sporo gier ostatnio sobie wrzuciłam m.in Farma,TMNT,Toy Story,Sims City,Simsy Wormsy;p i jakoś od czasu do czasu zaglądam do nich ;p I czasem w guitar hero ale nie jestem zachwycona;p
......[Obrazek: 6a9b85a1678bbee2med.jpg]......

"Rób to co kochasz ,a nie to co Ci karzą twoi wrogowie niech się w piekle smażą"
"Fałszywych hien dookoła pełne stado przyjaźnie bez sensu zakończone zdradą"
http://www.pustamiska.pl
Odpowiedz
A co myślicie o graniu na platformach Android i iOS? Już dzisiaj to bardzo duży rynek, a co niektórzy głoszą, że przenośne konsole umrą i zostaną tylko smartphony.

Spróbowałem kilka gier z androida i jedynie Angry Birds było super. Np. takie Hero of Sparta to beznadziejnie zrobiona kalka God of War. Poza tym nie wiem jak można komfortowo grać w konwersje gier z konsol jak GTA III na dotykowym ekranie. A zapowiedziano jeszcze m.in konwersje Soul Calibur i Street Fighter 4:P
Odpowiedz
Pomijając konwersje, to gry są w większośći bardzo dobrymi produkcjami. Głównie przez to, że producenci gier na takiego Androida mają pomysły, które świetnie się sprawdzają.
Ja osobiście mam Samsunga Omnie z Windowsem Mobile. Produkcje też całkiem spoko. Grywam sobie w Palm Heroes - telefonowe Heroesy 3. Gram też na FPSce - emulatorze PSX (wbrew pozorom, w takiego Spyro da się całkiem dobrze grać!) albo na MorphGearze w Pokemony z GBA (sic!). Nie grywam długo, bo od długiego grania mam konsole. Jednak, kiedy nuda dopisuje w innym miejscu, niż dom, to odpalam tryb multi w Palm Heroes i szpilom z kolegami - jest fun!
Gram też w Meona - taką grę, całkiem mocno logiczną ;)
[Obrazek: ekrms3.gif]
Odpowiedz
Son of Sparda napisał(a):A co myślicie o graniu na platformach Android i iOS? Już dzisiaj to bardzo duży rynek, a co niektórzy głoszą, że przenośne konsole umrą i zostaną tylko smartphony.

Niby tak, ale konsole przenośne mają wciąż przewagę w postaci chociażby większego ekranu czy tego, że oprócz dotyku posiadają jeszcze przyciski. Swoją drogą swego czasu też wieszczono rychłą śmierć pecetów jako platform do grania, a potem konsol stacjonarnych (komputery miały przejąć cały rynek gier). Wszystko zweryfikuje rynek, takie gadki i przepowiadanie przyszłości jak dla mnie nie mają sensu.

Mam od jakiegoś czasu smartfona z androidem i lubię sobie przyrżnąć w jakąś gierkę (głównie po to go brałem), ale jak dla mnie to zupełnie inne granie niż na konsolach, nawet tych przenośnych. Nie chcę używać tego słowa, ale lepszego nie znam - gry są po prostu "pierdółkowate". Nie mówię, że to źle, ale w porównaniu do pełnowartościowych gier, właśnie takie się wydają. Nie grałem ani w GTA ani nawet nie odpalałem u siebie emulatora pierwszego PlayStation, ale kilka gierek mnie wciągnęło. Raczej są to gry typu kręgle, rzucanie piłką do kosza czy strącanie butelek, na krótką metę, taka niezobowiązująca rozgrywka ;)
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Kratos i tutaj mylisz się i to bardzo. Gry na telefony rozwijają się w bardzo szybkim tempie, powstają coraz poważniejsze produkcje. Istnieją już gry strategiczne, porty gier takich jak chociażby World of Goo, właśnie na telefon. Powstają naprawdę ciekawe produkcje i nie tylko do gry single, ale nawet multi. Powstała niesławna Tibia, z poprawioną grafiką itp itd, jakaś strzelaninka. Niektóre gry mają do tego naprawdę ładną i przyjemną grafikę.
Konsol nie wyprą, bo mimo wszystko telefon nie powstał do grania i raczej nigdy nie osiągną tak wysokiego poziomu w grach jak konsole, ale mimo wszystko jest to prężny rynek i znajdzie się tam sporo perełek

Odpowiedz
No tak, ale do tego też trzeba mieć telefon z najwyższej półki. Ceny takich smartfonów często kilka razy przebijają cenę konsoli przenośnej. Jeżeli chodzi o ceny gier to sytuacja jest całkowicie odwrotna. Przykład gry Angry Birds pokazuje, że nawet gry z telefonów mogą doczekać się portu na konsole, ale to wciąż niszowa rzecz.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Jak byłem młodszy to też jarałem się wężem. Swego czasu dilowałem w gimnazjum tym towarem, więc trochę jestem obeznany xD. Dla mnie takimi mega kultowymi pozycjami są King Kong, trylogia PoP, Asphalt 3 3D, Real Football 2007 3D i wszelkiego rodzaju gry logiczne pokroju Tetrisa i Bejeweled. Ostatnio ogrywałem obie części Assasin's Creed i też bawiłem się świetnie. 10 zł za grę? Kpina po prostu skoro można paczkę jarów załatwić...
[Obrazek: YU6rXCy.png]

Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch

Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6 
For
za Horizon 5
Cyberpunk 2077
Odpowiedz
Mnie tam najbardziej jarał Snake na 3310. Teraz nie mam na smartfonie ani jednej gry. Niszowe, małe, nużące produkcję. Raz tylko zwróciłem uwagę jak kolega grał w jakiegoś FPSa na Ipod Touch 4, bo gra miała naprawdę przepiekną grafikę.
Odpowiedz