Jakie Anime oglądacie?
Tengen Toppa Gurren Lanngan o ile ile już nie widziałeś całkiem udana seria.
Samurai 7 luźno oparte na starym czarnobiałym filmie. I nie wiem musiałbym trochę pomyśleć

Odpowiedz
Już widziałem i bardzo mi się podobało:) Chociaż żałuje trochę,że nie zacząłem oglądania właśnie od serii Brotherhood.
Odpowiedz
Witam ponownie, dawno mnie nie było, ale pewnie tęskniliście więc wróciłem do was :D
A dla mnie tylko dragon ball i nic więcej. Stary już jestem, ale przyznam się, że mam ściągnięte i parę dni temu zacząłem oglądać pierwszą serię :D
Odpowiedz
(05-03-2012, 07:36)Samyeu napisał(a): Skończyłem Fate/Stay Night
szybko się wyrobiłeś o.o Zabieraj się za F/Z, bo na początku kwietnia rusza już drugi sezon <koniec ot>

dość dawno już żadnego anime nie oglądałem, ale sięgając pamięcią do poprzedniego miesiąca, były to:
Carnival Phantasm - genialna parodia twórców serii serii Fate/Stay Night i Shingetsutan Tsukihime. Co tu by więcej mówić - obowiązkowa pozycja dla fanów obu anime.
Fate/Prototype - jako fan serii Fate, z bólem serca muszę stwierdzić, że bardzo rozczarowałem się nową koncepcją Type-Moon'a. Oklepany schemat, tworzenie alternatywnej wersji to w ogóle jakieś nieporozumienie czy zamiana ról bohaterów - Saber jako facet? Ratujcie ludzie D: (chociaż tu akurat nie ma profanacji legendy o Excaliburze).
Kannazuki no Miko - ciekawie zunifikowany wątek romansu i zakazanej miłości pomiędzy dwoma bohaterkami, intryga, czy przewrotność akcji... formalności dopełnia zaskakujące zakończenie, które stawiam na pierwszym miejscu ze School Days.
Oni Chichi 1&2 - gatunek hentai/harem świadczą same za siebie, w dodatku z "kochającym ojcem" (jak to nie jednoznacznie zabrzmiało ^o^) w roli pierwszorzędnej. O ile pierwsza Ova mi się podobała (idea nawet trafiona), to na drugą bynajmniej zabrakło już pomysłu. A szkoda.
Aki-Sora & Aki-Sora: Yume no Naka - tym razem anime o miłości siostry i brata. Całość (jak wyżej dwa odcinki po dwie części) przypadła mi do gustu <bez podtekstów proszę D: ...> po prostu miło się oglądało. Druga część wprowadza trochę zawiłości do fabuły, w tym ciekawy wątek z siostrą Aki i Sory.

[Obrazek: Neku-tan.png]
Odpowiedz
Jaki offtop?! xD W końcu tutaj możemy tylko mówić o anime. Fate/Zero mi się ssie powoluuuutku na zmianę z Mirai Nikki. Na razie Mirai Nikki kończę ssać i rzeczywiście dokończę Fate/Zero.
Właśnie chciałem się Ciebie pytać o /Prototype, bo nie wiedziałem, wtf xD Ale teraz, jak napisałeś "Saber, jako facet", wiem, że nie obejrzę, bo to nie będzie miało sensu xDD Fate ma fajne reguły gry, fajny pomysł, ale ja raczej oglądałem Stay Night bardziej dla relacji między Shirou a Arturią (ajj, bardziej epicko brzmi). Co nie zmienia faktu, że lubiałem momenty, kiedy Emiya "Włączał Namierzanie", "Podstawowy składnik: wykrywał" itd. xP A potem fajne pomysły z wyobrażeniami. Słodka Illyasviel. Ogólnie jaki pseudo harem tam się robił.

MESSI GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL HAHAAHAHAHAHAHA PIĘKNIE! Sry, nie chce mi się na SB. HEHE TO JEGO STRZAŁ!!
[Obrazek: ekrms3.gif]
Odpowiedz
Berzerka kiedyś oglądałem, a Dragon Balla od czasu do czasu i teraz męczę :)
Odpowiedz
Jeszcze mam sporo do oglądania ale dzięki ashin ,akurat Tengen Toppa Gurren Lanngan nie widziałem. Teraz zacząłem oglądać D.Gray-man:D Odpuściłem sobie,to anime i postanowiłem,że za jakiś czas do niego wrócę i teraz postanowiłem,to zrobić.
Odpowiedz
D.Gray-Man, fajne anime, jednak pod koniec bodaj już troszkę mniej mi się podobał. Jednak jest to na pewno fajny shonen. Ja ostatnio zacząłem znowu oglądać Yaibe :D

Odpowiedz
Ostatnio przeglądając stacje telewizyjne natrafiłem na Dragon ball GT,które puszczają na AXN Spin. Anime puszczane jest z lektorem ale oryginalne głosy są Japońskie.Na kanale puszczane jest również Naruto,Kilari,full metal alchemist brotherhood również z lektorem tak jak w przypadku Dragon Ball. Jednak co mnie bardziej cieszy wczoraj około 00:30 oglądałem Soul Eater,który był z Japońskim dubbingiem i polskimi napisami.Jest jeszcze kilka anime,których nie wymieniłem,posiadających tylko polskie napisy i mam nadzieję,że się na tym nie skończy i będzie coraz więcej nowych puszczanych na tym kanale.Minusem może być fakt,że nie każdy może mieć ten kanał. Ja oglądam go na komputerze,bo nie mam niestety tego kanału,bo rzadko korzystam z telewizora:D. Od czasu do czasu wiadomości chociaż ostatnio też się zraziłem gdy zamiast o rzeczach ważnych dotyczących kraju przedstawiono mi sprawę tej dziewczyny i Jej dziecka.Dziewczyna uciekła od męża i była,to sprawa na tyle ważna,że media musiały się tym zająć.Policja w całym kraju została postawiona na nogi by odszukać po pewnym czasie, dziewczynę razem z matką na ogródkach działkowych co pozostawię bez komentarza....

Jestem zadowolony z tego,że anime powoli nie są traktowane w Polsce jak zwykłe bajki dla dzieci, przecież,to część kultury Japońskiej i spora ilość jest przeznaczona dla widzów pełnoletnich.Oczywiście anime dla dzieci też są. Masa anime ma naprawdę dobrą fabułę,której mógłby pozazdrościć jej nie jeden film.Często też anime potrafią wzruszyć lub też skłonić do przemyśleń np.pierwsze z brzegu Death Note,które każdy wielbiciel anime pewnie zna.

Miejmy nadzieję,że kiedyś anime będzie nadawane również w telewizji publicznej przez co trafi do większego grona odbiorców ( na TVP kultura chyba były nadawane jakieś anime). Jeżeli,ktoś chce obejrzeć anime puszczane na kanale niech odwiedzi stronę kanału axn spin. Na stronie znajdują się odcinki do obejrzenia, niestety po jakimś czasie znikają.
Odpowiedz
Spice and Wolf 2 - podobnie jak pierwsza część, kontynuacja bardzo mi się podobała. Szkoda jedynie, że anime skończyło się praktycznie w połowie. Czekam na "trójkę"
Persona 4: The Animation - numer 2 na mojej liście anime (po Arii, ale zaraz przez Clannad, Angel Beats! i Suzumiyą). Dla fanów gry pozycja obowiązkowa.
Fate/Zero 2 - na drugi sezon prequel'a F/SN czekałem całą zimę, ale było warto. Dużo żywiołowości w pojedynkach to właśnie to czego brakowało w pierwszym F/Z (pierwsza część miała jedynie charakter informacyjny, ale i tak utrzymała bardzo wysoki poziom). Oby tak dalej. *Saber <3*
Kimi to Boku 2 - kolejna po F/Z kontynuacja z jesiennego sezonu. KtB jest bardzo specyficzne jak na anime, bowiem opowiada o grupce przyjaciół (dobrze widzicie, nie dziewczyn) i ich życiu codziennym. Masa humoru i świetnie wykreowane postacie to najmocniejsze atuty Kimi to Boku 2 (pierwszej części również). Lekkie i przyjemne anime.
[Obrazek: Neku-tan.png]
Odpowiedz