Witam.
Nie znalazłem tematu pod który mógłbym się podłączyć.
Silent Hill 2 po nagraniu z prędkością x4, w pewnym momencie gry przestał się wczytywać. Po przejściu z pomieszczenia do pomieszczenia na ekranie widać cały czas ekran ładowania . Nagrałem grę z prędkością x8 - działa jak należy. W czym tkwi problem? Na myśl przychodzi mi jedynie zużywający się laser, ale w innych grach nie mam problemów.
Liczba postów: 1063
Liczba wątków: 117
Jak płytka Verbatim, to nie wiem w czym problem. Sam nagrywam zawsze 4x i do tej pory nie miałem problemu z moimi grami. Jeśli na 8x działa, to sądze, że jest dobrze bo to max. Prędkość dla PS2. Jeśli w innych tytułach będzie się problem pojawiać, to może twój laser albo nagrywarka coś pomidor. No nie wiem, dziwna sprawa.
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
Oczywiście Verbatim... Nagrywarka chyba raczej odpada, lapka kupiłem niedawno. Inne gry śmigają bez problemu, więc to też nie do końca jakby laser. Niewiem gdzie szukać przyczyny.
Liczba postów: 1063
Liczba wątków: 117
Może grę taką akurat trafiłeś i tyle... Być może oryginał z którego robiono obraz był zjechany albo cuś.
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
Liczba postów: 986
Liczba wątków: 9
17-02-2012, 19:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2012, 19:38 przez Kurak5.)
Trochę Cię nie rozumiem, bo szukasz dziury w całym. Skoro wypaliłeś z prędkością 8x i działa, to czego chcesz więcej ? Dodatkowo inne gry, jak wspominałeś, działają bez problemu. Ja podobną sytuacje miałem z oryginalnym NFS. Winą jest zły stan płyty. Ktoś inny może mieć podobną sytuację, bo kupił płytę w biedronce, niby nie ma rysek, ale powyginana jak paragraf. Laser też czasami szaleje. Raz lepiej działa raz lepiej inaczej. Także ciężko jest coś takiego stwierdzić i nie ma po co się głowić, tym bardziej, że nie stanowi to żadnej przeszkody.
Liczba postów: 536
Liczba wątków: 20
Nagrywarki w lapkach są z reguły słabej jakości...
Jeśli problem będzie się powtarzał to jest to raczej wina nagrywarki, nie zapisuje równo, miałem takie przypadki na starej nagrywarce, nie nagrywała płyt z prędkością mniejszą jak 8x, później nawet z taką prędkością był problem wypalenia płyty aż przestała nagrywać w ogóle. Obserwuj, jeśli problem będzie się nasilał nie tylko w przypadku płyt do PS2, zanieś lapka do serwisu, niech kombinują. Póki co, nie jest to jakiś ogromny problem.
Jestem Łowcą Pokoju, w pogoni za Majowym Motylem zwanym miłością... 90004 8D.