Ankieta: Czy kupujesz oryginalne gry?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, napisz dlaczego
61.48%
83 61.48%
Nie
38.52%
52 38.52%
Razem 135 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Kto tu nie jest piratem ?
eeee... zastanawiam się nad zupełnym przestaniem piracenia, bo laser się zepsuje i co? :/...

Pozatym po paru latach, ma się taką ładną półkę gier, których już nie kupisz, bo produkcja nomen-omen zostanie odwołana.

A pozatym można poszpancic ładną kolekcją gier. Zgadzam się z [R]ay'em który gdzieś napisał że można sobie zrobic dużą własną fajną kolekcje gier :P.

A tak pozatym - to nie palę, nie muszę wydawac na coś systematycznie pieniędzy, przeważnie pieniądze wydaje na słodycze albo coś, a tak zamiast na to mogę na grę z allegro za 20-35zł...
Odpowiedz
jak podaje wikipedia:
"Istnieją sprzeczki na temat większego zużycia lasera przy korzystaniu z ModChipa/SwapMagic/Memor32/Free MCBoot. Żaden sposób "przeróbki" konsoli nie ma wpływu na działanie lasera, jedynie korzystanie ze słabej jakości nośników powoduje jego szybsze zużycie."

wiec laserem nie musisz sie martwic :)
ja jeszcze zbieram na przerobke ps2 ale bede piracil bo na orginaly nie chcem kasy wydawac, tak jak poprzednicy mowili wole wydac na cos lepszego. moge np. na kiere pozadna uzbierac:)
Odpowiedz
Nie bądź tego taki pewien, przeróbka czipem może zepsuc konsolę, no chyba że te kilkadziesiąt osób którym rzekomo po przeróbce "laser się rozwalił" kłamie :)
ostatni login - 10 kwiecień 2010r. 10:50[/i]
Odpowiedz
raczej wadpie zeby klamali, ale z jakich przyczyn im sie laser zepsul to nie wiadomo
moze poprostu nagrywali na slabej jakosci nosniki :)
wsumie to by bylo dziwne bo orginalna gra kosztuje ok. 20-40 (uzywana). to po co kupowac plytke za 50gr i oszczedzac 1,00zl jak mozna za 1,50zl kupic pozadna plytke TDK lub Verbatim. 1,50zl to i tak mniej niz jak by mieli kupowac orginala:) ale tak naprawde malo mnie to interesuje bo jak przerobie konsole to bede i tak na TDK nagrywal.a ze ktos chcial zaoszczedzic na plytce 1,00zl to juz jego problem:)
Odpowiedz
Ja ale chcę być Piratem
Odpowiedz
Ja wszystkie konsole Playstation (czyli 2 psx i 2 ps2) miałam przerobione i nigdy nie zdarzyła mi się awaria. Jestem piratem.
tv 40"full hd + Xbox 360 + PS2 + PSP
Odpowiedz
Ja na PS2 nie mam żadnej pirackiej gry.Na PC mam całą szafkę zawaloną piratami ale gdy już kupiłem konsole postanowiłem,że będę kupował oryginały.Lubię gdy pudełko jest nie połamane książeczka cała a płytka bez ryski. Wystarczy poszukac na allegro okazji i można kupic w doskonałym stanie używaną grę.
Odpowiedz
Używaną grę po .. 10 zł ? .. Gran Turismo 3 kupiłem na Allegro za 15zł a koleś mieszkał ulice dalej :)

...PSP mam przerobioną i męczy mnie już sterta niedokończonych gier.. Kiedy kupuje grę na ps2 przechodzę ja w całości a nie gram 5 minut a później biorę się za najnowszego Patapona itd :P
Odpowiedz
No właśnie bo jak masz oryginalną to wczuwasz się,że musisz przejsc.
Odpowiedz
Generalnie od kiedy mam konto na Allegro i wszystko jest ok, to wolę mieć oryginały. Dlaczego? Dlatego że wyglądają jak oryginalne, czuje że w konsoli siedzi oryginalny nośnik, pudełko i okładka są również oryginale i czasem tak mam żeby wziąć z pułki jakąś grę która ma ładną okładkę i tak sobie na nią popatrzeć :cool:

Oczywiście mówię tu tylko i wyłączenie o wydaniach premierowych, a platyn się brzydzę bo są brzydko zrobione :P
[Obrazek: ipmwpf.jpg]
Odpowiedz