Problem z wyborem instrumentów na PS3
Oglądałem na necie zestawy instrumentów do PS3 i nie wiem co wybrać :D. Chcę kupić zestaw składający się z gitary, mikrofonu i perkusji i do tego gra. Mam wobec tego następujące pytania:
1.Czym się różni Band Hero od Guitar Hero i Rock Band?
2.Które instrumenty są najlepsze?
3.Macie to w domu? Jak wam się gra?
4.Które powinienem wybrać żeby się nie zepsuło po kilku tygodniach grania?

Z góry dzięki :P
Odpowiedz
Band Hero jest najnowszą produkcją. We wszystkich grach można tworzyć zespół na który mogą się składać: gitara, gitara basowa, wokalista, perkusja. To taki przykładowy ale jeden z najciekawszych układów. W moim GH (World Tour) jest tez możliwość podłączenia keyboardu ale nigdzie nie widziałem (w sumie się nie rozglądałem za efektownie :D) Zestawy różnią się też piosenkami, ja dobierałem według utworów aby mi pasowały. Na wiki masz szczegółowo opisane gry wraz z zestawem utworów dostępnym na nich i do pobrania.
Co do gitar to już jest wybór ograniczony: Les Paul lub gitara dołączana do GH: WT. Les Paul ma być trwalszy a ta od WT jest bardziej unowocześniona z dodanym panelem dotykowym (do solówek), kontrolerem ruchu (wymach - bonusowe punkty).
Na allegro są właśnie takie niby używane ale ja kupiłem i gitara jest jak nówka nawet naklejki nie naklejone i nie ma żadnych śladów używania. A gra się świetnie (co prawda mam dopiero beginner :D) ale córa już pomyka na średnim. Czasami robimy duet: ja na gitarze ona śpiewa. (mikrofony od SingStar bezprzewodowe pasują :D)
Odpowiedz
A czy instrumenty do GH będą działały z inna grą?:)
Odpowiedz
Tak, instrumenty z Guitar Hero działają np. z Rock Bandem.
Odpowiedz
Ok dzięki za odpowiedzi :P
Odpowiedz
Ok, gitarę już wybrałem i mam pytanie co do perkusji: która jest najlepsza? Czytałem na internecie że czasami hi-hat nie reaguje na uderzenia, więc nie chcę wybrać takiej perkusji. :) Najlepiej powiedzcie mi na jakiej Wam się najlepiej grało i jaką polecacie :P
Odpowiedz