PS3 - 500GB ?
Cześć wszystkim,
zajrzałem do Was na forum z prośba o kilka rad. W pierwszej kolejności chciałem zapytać o ten dysk 500GB, ponieważ łaziłem po sklepach i wszędzie były SLIMy w wersji 160GB lub 320GB. Dopiero na stronie komputronika zauważyłem, że są te nowe SLIMy w wersji 500GB, a cenowo nie odstają mocno od ceny wersji 320GB. Podpowiedzcie proszę co to za wersje te 500GB są? To jakaś seria limitowana czy coś takiego?

Drugie pytanko - jak wygląda kwestia kompatybilności gier z PS2 ... czy można w ogóle je uruchomić na PS3 czy pozostaje pomarzyć? :)
Odpowiedz
Co do 500gb to nie wiem nic na ten temat.

Ale... Co do odpalania gier z PS2, to jest to możliwe tylko na PS3 FAT 60GB (ta z czytnikiem kart pamięci). Później zrezygnowano z wstecznej kompatybilności z PS2. Pewnie dlatego, że wprowadzono nowe PS2 SCPH-90004
PSX SCPH-5552, PSX SCPH-7502, PSX SCPH-9002, SONY DualShock, 2x Memory Card SONY, 8 Oryginalnych gier

PS2 FAT SCPH-39004, Sony DualShock 2, Memory Card "King Memory" 64MB z wgranym Free McBoot, Memory Card 8MB SONY, 10 Oryginalnych gier

[Obrazek: sygnaeu.jpg]
Odpowiedz
Hmm, może masz rację, bo kusi mnie ta 500-tka, komputronik dał dobrą cenę, a ręczna wymiana dysku z 320 na 500 jest nieopłacalna, kiedy różnica na konsoli w sklepie wynosi powiedzmy 100-150zł między 320GB a 500GB. W takim razie będę chyba brał u nich z dużym dyskiem i po sprawie.

Aczkolwiek jeszcze mam jedno pytanko - widziałem w necie info, że sporo osób ma problem z prędkością pobierania plików z PSN (dema, update'y gier etc). Macie z tym u siebie jakieś problemy? Szybko się u Was wszystko ściąga?
Odpowiedz
Jeżeli chodzi o konsolkę z Komputronika to na pewno wstawiają większy dysk. Tak sobie wymyślili :D
Natomiast co do prędkości ja jakoś tego nie mierzyłem :P Głównym błędem jest granie podczas ściągania gdyż wtedy jest ono znacznie spowolnione lub nawet wyłączone. Często to zauważam jak ściągam coś niewielkiego to po wyłączeniu gry mam dale np; parę procent nic się nie posunęło.
Druga sprawa to są różnice w porze pobierania. Czasami rano idzie lepiej a czasami w nocy. To wszystko zależy też od ilości chętnych.
A w ogóle to po co mierzyć :D I tak się ściągnie a czy po godzinie czy po 2 to już inna kwestia. Liczy się fakt że będzie :D
Odpowiedz
Wydaje mi sie, że komputronik robi z konsolami jak i z laptopami czyli wyjmuja pierwotny dysk i wstawiają 500 .
Odpowiedz
jadcorben -> na to wygląda, ale zdecydowałem się i biorę tą 500-tkę. Pposzperałem w necie i znalazłem jeszcze z takim dyskiem w innych miejscach ale krzyczą sobie nawet 1400-1500zł za taką wersję w tym wypadku zakup w komputroniku wychodzi najtaniej. W najbliższym tygodniu powinna być już u mnie, liczę na szybką wysyłkę i dam znać jak dotrze :)))

Jeśli chodzi o pobieranie to liczę, że u mnie będzie OK :))) Net jest dość szybki w domu, ewentualnie można konsolkę włączoną zostawić na noc, niech się pobiera :)
Odpowiedz