Reklama forum
Napisał do mnie admin modernwar.pl o to treść PW:
Cytat:Witam, myślę, że możemy się wymienić banerkami W drodze wyjątku dla starego forumowicza, bo z reguły nie wymieniamy się banerami Jeśli możesz to przypomnij mi jeszcze w tygodniu o tym, a w międzyczasie przygotuję jakiś banerek. Podaj wymiary jaki najlepiej, żeby miał.

Pozdrawiam
Więć napiszę się w ToDo aby m1nister lub admin coś z tym zrobili ;P
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Dostałem kilka dni temu dosyć ciekawą wiadomość e-mail:

Cytat:Od: PiotrStanio <[email protected]>
Data: 26 października 2011 17:20
Temat: Reklama
Do: [email protected]

Kratos,

PiotrStanio z PlayStation Forum - PS 3, PS 2, PSOne Forum wysłał do Ciebie następującą wiadomość:
------------------------------------------
Witaj!

Reprezentuje firmę GATE ARENA Sp. z o.o. (www.gatearena.com), właściciela sklepów internetowych z kluczami do gier. Jesteśmy mocno zainteresowani szeroko zakrojoną kampanią reklamową na Twoim forum, głównie chodzi oczywiście o zdrapki PlayStation Network.

Fajne formy promocji:
- tapeta na forum
- baner
- przyklejony globalnie topic
- drugi post w każdym temacie

Wszystko jest "do dogadania". Jeżeli moja oferta wydaje Ci się interesująca, podaj proszę najlepiej numer telefonu do siebie, lub odpisz do mnie na [email protected] (lub [email protected])

Załączam wyrazy szacunku i pozdrowienia
Piotr Stanio, Gate Arena Sp. z o.o.

Pozdrawiamy,
PlayStation Forum - PS 3, PS 2, PSOne Forum
https://www.playstationforum.pl

Nie chcesz otrzymywać e-maili od innych użytkowników?

Jeżeli nie chcesz otrzymywać e-maili od innych użytkowników, odwiedź swój panel użytkownika i włącz opcję "Ukryj mój adres e-mail.":
https://www.playstationforum.pl/usercp.p...on=options

Co o tym myślicie? Ja byłbym jak najbardziej "za".
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Dzisiaj dostałem prywatną wiadomość:

panoramix napisał(a):Witam,
utknelismy na mieliznie i czekamy na przyplyw czy calkowicie rozbilismy lodz wspolpracy ??
pozdrawiam,
panoramix.

panoramix napisał(a):czekam, czekam ;P jak cos sie ruszy to daj znac a i jeszcze mialbym pytanie do osoby ktora jest odpowiedzialna u was za kod forum a w szczegolnosci o "plywajaca ramke" fejsbuka bo mam problem z jej zagniezdzeniem w kodzie, jakbys dal mi namiar do kogos odpowiedzialnego za to to bylbym wdzieczny,
pozdrawiam panoramix.

Zwlekamy już z tym KONKRETNYM bannerem ponad 3 miesiące. Z tego co wychodzi z naszej reklamy to nic nie wychodzi... Ja rozumiem, że jakieś problemy, ale kiedyś trzeba ruszyć z tą reklamą. Jeżeli my się zgłaszamy do ludzi z konkretnymi propozycjami, a później cisza to wychodzimy tylko na nic nie wartych partnerów i sumie nie dziwiłbym się, gdyby nas użytkownicy olewali czy potencjalni "wymieniacze" bannerów. A jak nawet ten 1 czy 2 bannery damy na stronę plus zaproszenie do współpracy, to więcej osób będzie się zgłaszać, a co za tym idzie więcej zarejestrowanych kont.

Ja mógłbym to załatwić od ręki, ale nie mogę, w tym rzecz. M1nister mówiłeś, że podołasz i cisza. Chodzi o to, żeby w końcu ruszyć z tą reklamą, bo to potężna sprawa.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Biję się w piersi, biczuje po plecach itd ;]

Z jednej strony część się do tej pory nie odezwała ( tombraider i gthome ) . Z wii nawet nie pamiętam jak było ale właśnie rozmawiam z panoramixem przy okazji innej naszej kwestii.

Podwaliny już są. Kumaci mogą już zobaczyć, że wiiplanet już jest wprowadzony ale przy okazji tej operacji wyszła jedna niefortunna rzecz. Nie mam dostępu do naszego ftp, przez co nie mam jak wrzucić obrazek banera wiiplanet do nas na serwer przez co nie mogę pokazać go na stronie.

Kwestie muszę rozwiązać z Adminem, bo nie wiem co się stało, mam tylko przypuszczenia.

Na chwilę obecną jeśli nie dostanę od panoramixa linka do obrazka na ich serwerze , a może to się nie udać, to nie mam jak wrzucić go do nas, mam tu związane ręce ;[. Pozostaje mi tylko dostęp do forum z poziomu panelu - to jest dużo ale za mało na ten konkretny przypadek. Także czekam na Admina i odpowiedź panoramixa.

Oki jak widzicie na głównej jest baner wiiplanet ale zastępczo pobiera on obrazek z imgshack, boję się że to jest rozwiązanie bardzo krótkotrwałe.

ps. testowałem wygląd na naszym banerku i ku mojemu zdziwieniu bardzo ładnie to wygląda. Przy dwóch na raz też powinno być ciekawie, przy większej ilości trzeba będzie pomyśleć nad jakimś randomem.

oki. Sprawa dostępu się załatwiła i baner już jest.
Odpowiedz
Okej, jest dobrze, banner w miarę widocznym miejscu, a co z tą stroną ReVa o Call of Duty? Póki co może tak być, a potem, jak się zwiększy ilość bannerów trzeba będzie pomyśleć o innym rozwiązaniu.

Czekamy teraz na pojawienie się naszego banneru na forum Wii.

Odpowiedz
U mnie żadnego bannera nie widać
Odpowiedz
Co do moderwar i ogólnie banerów. Wymiary najlepiej 460x60px ale nie większe od 480x60px - ten od wiiplanet ma 468. Chodzi o to by suma długości dwóch leżących obok siebie była mniejsza od 960px. to zapewni umiejscowienie ich obok siebie z małym odstępem pomiędzy a jednocześnie będzie wyglądało dobrze na ekranach rzędu 1024px. Ot cała filozofia.

Jeszcze jedno - te wymiary to są dla banerów poziomych które planujemy umieszczać tak jak teraz są. Jeśli się pojawi wymóg/propozycja/zmian zdania ,że bedziemy je umieszczać gdzieś indziej wtedy trzeba będzie zrewidować te rozmiary a przez co i kształt.

Dodałem dość ciekawy plugin do zarządzania reklamami i banerami. Zobaczymy jak się będzie sprawował przy większej ich ilości.

ReV - baner musi być widać , to zwykły link z obrazkiem. W tej chwili jest tak, że jest podpięty pod nagłówek strony przez co będzie widoczny na każdej stronie forum. To będzie można zmienić jeśli się polityka zmieni ;]
Odpowiedz
@ReV może masz włączony jakiś dodatek blokujący reklamy. U mnie na Firefoxie z Adblockiem też nie ma tego bannera, po wyłączeniu jest, tak samo jak reklamy innych stron, które dodawał admin.

Odpowiedz
Fakt moja nieuwaga mam adblocka;P nie było tematu
Odpowiedz
Przed chwilą gadałem z panoramixem i u nich też już jest banner prowadzący do naszego forum, czyli wszystko nareszcie gra ;D

Odpowiedz