Ustawienie grafiki
Witam
Jak najlepiej ustawić/dostosować grafikę z Play Station 2 ?? Kupiłem nie dawno konsolę i powiem że nie jestem za bardzo zachwycony wiedziałem że grafa to nie będzie rewelacja ale trochę się też na niej zawiodłem mam telewizor tak optymalny co do konsoli 28 calowy panoramiczny. Może ktoś mi podpowie jak najlepiej ustawić grafę aby nie była aż taka zła (ja najmniej kratek)
Odpowiedz
Kilka podstawowych kroków, by mieć świetną grafikę na telewizorze LCD:
- Ustawienie przedziałki 16:9 w Browserze.
- Ustawienie ostrości w telewizorze.
- Jeżeli telewizor ma tryb dynamiczny, bądź gracza- należy go włączyć.
- Zakup kabla Component.

Po tych krokach, w niektórych grach (dla przykładu BLACK) możesz mieć grafikę next-genową (porównywalną z tą znaną z PlayStation 3). To nie żart!

(27-03-2009, 22:51)tuner001 napisał(a): telewizor tak optymalny co do konsoli 28 calowy panoramiczny.

Nie ma czegoś takiego jak "optymalny" telewizor. Możecie się ze mną sprzeczać, ale proszę mi to udowodnić, poprzeć faktami. Czym większy, tym lepszy. ;)

Jeśli masz telewizor Samsunga to mogę ci podać optymalny konfig.

Pozdrawiam & myślę, że pomogłem!
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
hmm widziałem jak wygląda obraz na Samsungu 40" i też się nie ma co oszukiwać obraz po prostu już nie był na ten telewizor... no ale dalej nie wiem jak ustawić swój telewizor ;p
Odpowiedz
Widziałeś pewnie podłączony zwyczajnie, bez żadnych ustawień i wprowadzasz ludzi w błąd. Jak to nie wiesz, jak ustawić? Przecież ci pisałem... Ludzie, czytajcie posty, a nie od razu odpisujecie.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Przecież ty podałeś ustawienia dla LCD a ja mówię że mam panoramę ze zwykłym kineskopem...

Dosłownie ostatni raz zwracam uwagę. Nie cytujcie mi całych postów nad swoim, kompletnie b-e-z s-e-n-s-u. ~[R]ay
Odpowiedz
O w mordę. xD To się nie spodziewaj cudów na kineskopie, nie dopisałeś informacji o nim. Myślałem, że oczekujesz grafiki na LCD, a ty mi tu z kineskopem. :)

Ok, może jakoś pomogę:
1. Sprawdź w Browserze, czy masz przedziałkę 4:3.
2. Kup kabel RGB.
Innego wyjścia nie widzę, może ktoś coś doradzi jeszcze.

Pozdro.

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
(27-03-2009, 23:23)Ray napisał(a): 1. Sprawdź w Browserze, czy masz prze działkę 4:3.
Jeżeli TV jest panoramiczny to ustawienie ma być na 16:9 lub w grze włącz opcję "widescreen" (w większości gier to chyba jest). W przeciwnym razie, obraz będziesz miał rozciągnięty.
Odpowiedz
Mój błąd, przepraszam. Myślałem, że w kineskopach jest 4:3, a w LCD, Plazmach i Projektorach 16:9.

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
mój kumpel kupił sobie telewizor chyba 38 cali albo coś koło tego i miał słabą grafe, ale jakoś coś zrobił że było dobrze, także popieram zdanie [R]ay "im większy tym lepszy"
Odpowiedz
(27-03-2009, 22:58)Ray napisał(a): Jeśli masz telewizor Samsunga to mogę ci podać optymalny konfig.

Witam, mógłbyś mi podać taki optymalny konfig Samsunga którego używasz...???
Jestem świeżym posiadaczem PS2 i mam Samsunga 32" i właśnie czekam na kabelek component z allegro.

Z góry dzięki...
Pozdrawiam
Odpowiedz