Sprawy do załatwienia
Pomimo ostatnich zmian zostało jeszcze kilka rzeczy do zrobienia i z racji tego, że może być kłopot z ich wyłapaniem, bo propozycje zmian są porozwalane po całym dziale postanowiłem je zebrać i tu spisać.

- usunąć dział "Przywitaj się" oraz dział "Polityka i Religia"
- dodać dział Download w dziale PS3, najlepiej w miejsce FAQ
- zmiana zasad rejestracji na forum, bez potwierdzania mejlem
- uporanie się z botami na forum
- przebudowanie działu PS2
- wysłać wszystkim zarejestrowanym mass wiadomość prywatną o rozszerzeniu forum o konsole PSOne i PS3
- i sprawa raczej na dłuższą metę, ale od czegoś przydałoby się zacząć to reklama forum, banner już mamy, ale wątpię, że użytkownicy na własną rękę będą nas reklamować, trzeba iść na jakieś wymiany

I tyle, większość rzeczy jest już przedyskutowana, jeżeli tak to można nazwać.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
-działy przywitaj się i polityka zostały wyłączone - są w panelu ale nieaktywne
-dział dołożony, usery niezarejestrowani nie mają do niego dostępu
-czy to jest już na bank pewne ?
-boty to dłuższa i większa walka , opisałem ją w https://www.playstationforum.pl/t-atak-martywch-dusz
reszta do rozplanowania w czasie
Odpowiedz
No i fajnie, że "tylko" wyłączyłeś działy, w każdej chwili można je przywrócić chociaż to bardzo hipotetyczna sytuacja (nie po to je przecież usuwaliśmy, żeby teraz je znowu przywracać). Co do potwierdzania emailem to nie wiem już teraz. Jeżeli ma to utrudnić walkę z botami to lepiej tego nie wcielać w życie, nie znam się na tym. Można też zastrzec dla niezalogowanych analogiczny dział Download PSOne.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Zostały już tylko reklama i mass wiadomość na mejla.

Odpowiedz
Napisał do mnie admin modernwar.pl i wyraził chęć wymiany bannerami. Generalnie najlepiej gdyby m1nister lub admin się z nim skontaktował i dokonał stosownej wymiany. Jak dostanę jego dane kontaktowe to je tu podeślę. No i myślę że Kratos mógłby również tu podać stosowne dane aby dopiąć tej "transakcji"
Edit:[email protected]
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Yhy, najlepiej chyba byłoby bannery dać na sam dół pod statystykami, Albo jak po prostu będzie najwygodniej temu, kto je będzie wstawiał ;]

Admin wiiplanet.info nareszcie się wybudził i dał link do bannera - http://imageshack.us/photo/my-images/836...ystat.jpg/ lub w formacie .png - http://imageshack.us/photo/my-images/148...ystat.png/ .Jego nick to panoramix. "Raczej niefortunne i malo widoczne to miejsce pod SB no i trzeba przesunac cala strone dlatego bede odstawal przy tym zebysmy je umiejscowili w gornej czesci strony a z pewnoscia obupolnie na tym skorzystamy,
pozdrawiam panoramix." Ten by chciał jednak na górze, mi to w sumie obojętne, skoro się tak upiera to można u góry dać to miejsce na bannery.

Admin forum o Tomb Raider chce konkretów - Mr Macphisto .

I największa w Polsce strona o Gran Turismo - Piotr. Pisałem do niego pw jakiś czas temu i najważniejsza część jego wypowiedzi - "Mozemy sprobowac. Ja moge dac wam link pod spodem mojej stronki ktory bedzie widoczny na kazdej stronie, Ja tez chcialbym miec taki link bo tylko one do czegos prowadza. ".

Jakby co to powołujcie się na kratosa, bo wszędzie tam posługiwałem się tym nickiem. Mam nadzieję, że choć część z tego wypali.

Odpowiedz
Tak sobie patrze na różne pluginy do banerów i jest jeden fajny ale płatny My Adds Manager się zwie.
Wspominam o nim bo ma bardzo dużo opcji umieszczania banerów.
I teraz pytanie:
gdzie i w jakiej ilości te banery obrazkowe mają się pojawiać? Czy ma być zawsze jeden rotacyjnie ( po refreshu strony ) ? Czy ma być między postami umieszczany ?
Itp.

GT dla przykładu, wg tego co piszesz, nie chce banera tylko link ( ala link sponsorowany ) na spodzie naszej strony

Sprawę GT mogę zrobić dość szybko i będzie na przyszłość miejsce na takie rzeczy - pod linkami menu w stopce a nad stats i copyright. Tu nie wiem czy nie powrzucać także linków ze stron które dały też banery i zrobi się tak by było to na każdej stronie w footerze.
Odpowiedz
Między postami to nie, bez przesady. Jeden rotacyjnie też odpada jak dla mnie.

Czyli zostaje dół strony. Najlepiej chyba byłoby na głównej powstawiać te bannery. Ilość no to na razie 4 z tego co liczę. Jak ten od gthome chce, żeby było wyświetlane jeszcze na każdej stronie to nie wiem czy mu oddzielne zrobić czy już wtedy wszystkim tak samo, rób jak uważasz.

Jeszcze pomęczę chłopa od forum X360.

Odpowiedz
I jak wygląda sprawa z tymi bannerami? Kontaktowałeś się może z adminem modernwar.pl;>?
Odpowiedz
No właśnie. Admin z wiiplanet.info (Panoramix) też już po raz któryś mnie pytał jak się sprawy mają. A ja co? Mogłem mu tylko odpowiedzieć, że dalej nad tym "pracujemy". Szkoda by było zaprzepaścić takie okazje jak je mamy.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: