Resident Evil Code Veronica i Dead Aim zawiesza się na Free MC Boot
Witam, jako gorący fan seri resident evil postanowiłe zagrać sobie w RE Code Veronica oraz RE Dead Aim, załatwiłem sobie kopie tych gier ale niestety code veronica zawiesza się chwile po wyborze języka a dokładniej po napisie CAPCOM natomiast Resident Evil Dead Aim zawiesza się zaraz po wyborze języka. Dodam jeszcze że gry odpalam za pomocą Free MC boot. Starałem się znaleść coś w googlach i spotkałem wzmianki graczy o tych samych problemach - zawiechy w tych samych miejscach.

Reasumując czy ktoś z was wie jak poprawnie odpalić te gry przez Free MC boot ewentualnie proszę o linki do tych gier - sprawdzonych i w 100% działajacych na FMCB. Pamietam że jak mialem kilka alt temu pożyczonego PS2 z swap magicem to mialem podbne problemy z tymi grami - COde veronica pobieralem 3x z roznych zrodel az któreś fikneło a Read Aim nigdy nie odpaliłem. Prosze o pomoc w tej sprawie, bardzo mi zależy na tych grach. Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję.
Poprostu Free MC BOT piperzy konosle i nie działa totak dobrze ja nie przerobksa i oryginalne gry może spróbuj śćiągnać z inego źródła !
Kocham Was :*
Jutro dostane Swap Magic i powinno chodzić - mam anwet starą kopie RE działczącą pod Swapa. Proszę o wykasowanie tematu i przepraszam za kłopot.
,,Poprostu Free MC BOT piperzy konosle'' - skąd takie stwierdzenie? W dziale download jest resident evil Code Veronica sam go pobierałem i grałem bez problemów(FMCB + ESR). Nagraj na Verbatim DVD - R z prędkością 6-8 powinno działać. Swap Magic to przeżytek.
[Obrazek: 2_1205859965.gif]
Hmm, możesz jeszcze powiedzieć z których linków pobieraleś bo są rózne wersje a ja chcę tą sprawdzoną ;]

@EDit: Właśnie dostałem swap magic z ciekawości odpaliłem płytę z RE CV która wcześniej mi nie działała na free MC boot - zawieszka po napisie CAPCOM - i o dziwo gra fikneła i chodzi jak złoto. Ogólnie dalej bedę grać w gry z free MC boot a Swapa zostawie sobie an tylko takie przypadki. Jeszcze na zakończenie ostatnie pytanie, co bardziej wykańcza konsole FMCB czy SM?

W jakim sensie wykańcza? Trudno to chyba ocenić, wielkich różnic jeżeli chodzi o "marnowanie" lasera, bo pewnie to masz na myśli, nie ma.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Paczka FMCB nie została stworzona po to by wykańczać laser. To złe nośniki (nawet jeżeli to oryginał ale bardzo porysowany) psuja laser. Temat juz wiele razy poruszany ale to fakt ani chip ani FMCB nie mają wpływu na żywotność lasera chyba że ktoś coś pokombinował przy montowaniu chipa. Co do tych linków to było to dość dawno i nie pamiętam dokładnie. Takie akcje się zdarzają nawet z oryginałami więc spokojnie.
[Obrazek: 2_1205859965.gif]
Hm... Nie łatwiej by było uzbierać z 70zł i kupić sobie oryginalną wersję, i grać bez problemów?
Jak napisałem prędzej FMCB nie czytał gry a SM ją odpalił, temat do zamknięcia.