Aktualizacja skryptu forum
Z tego co zdążyłem zauważyć na forum nie jest obecnie wgrany najnowszy skrypt oznaczony numerkiem 1.6.4. Trochę poczytałem na forum mybb i jednak nowsza wersja jest lepsza od tej, z której obecnie korzystamy, daje większe możliwości.

Cytat:- zmiany w konstrukcji zmiennych w szablonach, mające zwiększyć bezpieczeństwo
- opcja wyłącz wszystkie pluginy
- uzupełnienie funkcji weryfikacji plików o dodatkowe opcje
- poprawki optymalizacyjne showthread i forumdisplay (mniej zapytań do bazy)
- poprawki optymalizacyjne użycia cache (narzędzia moderatora, ogłoszenia)
- dodatkowa nawigacja w widoku wątku, umożliwiająca bezpośrednie przechodzenie do innej strony z tematami w dziale, w którym znajduje się wątek
- zmiany w plikach językowych.

Co myślicie o aktualizacji forum? Wiadomo, że trzeba by było wtedy zamknąć forum, więc można to od razu zrobić wtedy, kiedy przebudowę działu PS2.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
hehe, przyznaję że od chwili pojawiania się komunikatu o nowej wersji przygotowuję się psychicznie na dzień kiedy będzie on wgrywany. Jak czytałeś to zapewne zauważyłeś że to jest wersja 1.6.4a bo już były w niej błędy i musieli patchować ;] ( 'a' ostatecznie znikło bo pierwszej wersji chyba już nie można pobrać )

Co do ogólnej zmiany, ostateczne słowo należy do 'admina', będzie zgoda to można faktycznie to wpleść pomiędzy prace nad działem ps2
Odpowiedz
No fakt jest parę dodatkowych opcji, ale czy to jest tak kluczowe to nie wiem. Można zrobić, niemniej jednak aktualizacje czy patche czasem wychodzą tak często, że co tydzień by trzeba było aktualizować forum ;).
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Przy okazji tego samego forum trochę nas zareklamowałem na nim i dostaliśmy nawet jakieś tam noty od kilku userów - Reklama playstationforum.pl .
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Poprawiłem sporą część błędów walidacji, pozostały dwa do dyskusji a związane w logiem - elementy heading ( h1 i h2 ) wewnątrz anchora ( a ). Pozostałe błędy zgłaszane przez walidator wynikają z budowy wywołania Facebooka i z tym nic niewiele zrobimy.
Także z 29, na chwilę obecną pozostało 12, z których można zrobić 10. Dalej to już chyba tylko zmiana sposobu wywołania fb. Kwestia jak bardzo tego chcemy ;]

Żeby nie było kwestia dotyczy tylko i wyłącznie strony głównej :P

Dzięki takiej reklamie i ich opinii mam okazję po raz pierwszy zobaczyć o co chodzi z problemem braku loga zgłaszanym u nas wcześniej. Wygląda na to że Cufon coś nie zawsze działa. Szkoda że osoby u których to występuje nie podały systemu i przeglądarki wraz z jej wersją.

edycja 2:

Zmieniłem jednak te h w a na a w h ;] . Mamy dwa błędy walidacji mniej i możliwe że również naprawił się błąd braku loga u niektórych osób. Pozostaje kwestia czy faktycznie to coś dało ;]
Odpowiedz
(27-08-2011, 16:19)m1nister napisał(a): Pozostałe błędy zgłaszane przez walidator wynikają z budowy wywołania Facebooka i z tym nic niewiele zrobimy.
Także z 29, na chwilę obecną pozostało 12, z których można zrobić 10. Dalej to już chyba tylko zmiana sposobu wywołania fb. Kwestia jak bardzo tego chcemy ;]

Tak jak nie rozumiałem jakie błędy były na forum tak nie rozumiem co teraz do mnie piszesz ;D Ale skoro zostało naprawione to pozostaje się cieszyć. Co do tego facebooka to chodzi o to gdzie go umieścić? To nazywasz "sposobem wywołania"? Jeżeli z boku było za szeroko, teraz jak się wysuwa też źle to można gdzieś na samym dół dać, pod SB np. Poszukam stron/forów, na których jest coś podobnego i dam jako przykład, żeby lepiej było zrozumieć.

Albo na sam dół albo też w nieco mniejszych rozmiarach na samą górę przy tych opcjach "szukaj, użytkownicy itd.". Tak jak to jest chociażby na tej stronie - http://www.wiiplanet.info/.

Skoro już jesteśmy przy tym forum (prawda, że płynnie przeszedłem? ;D) to można poruszyć od razu sprawę wymiany bannerami. Można to zrobić tak jak jest na tej stronie. Na samym dole, nawet pod statystykami, gdzie nikomu nie wadzi.

Odpowiedz
Kwestia FB to nie to o czym piszesz ale spoko, nie musisz rozumieć ;] . Kwestia leży po stronie wywołania go w kodzie, ono generuje błędy walidacji - nic wielkiego ani niebezpiecznego - ot brzydko wygląda dla fetyszów 100% zgodności ze standardami w3c .

Banerki na tej stronie i ich położenie mi się podoba.

Nie wiem czy widziałeś mój post odnośnie loga, ale wygląda na to że jest tym razem dobrze. Tak czy siak czekam na większy odzew od osób które miały z nim problem.
Odpowiedz
Widziałem, wygląda na to, że logo działa już jak należy ;]

Odpowiedz
Jeszcze mam takie jedno zapytanie, to chyba najlepsze miejsce, żeby zapytać. Chodzi o np. numer posta u góry postu czy datę/nick osoby, która go edytowała. Obecnie czcionka jest czarna i na tym tle kiepsko widać te dane. Może by tak zmienić na jakiś jaśniejszy, biały czy jaki tam pasuje?

I co z tym panelem bocznym m1nister?;>

Odpowiedz
Ja mogę zrobić aktualizację to jest 5 minut roboty ogólnie (chyba ;))
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz