Ruskie gry nie działają na PALu chociaż takie są
Witajcie przyjaciele;). Opowiem wam całą moją historię: Byłem sobie na Ukrainie a tam wszystko jest taniej niż tu więc kupiłem sobie gry w sklepie (przedtem sprawdziłem czy są w europejskim sofcie) ale zdziwiła mnie zawartość pudełka bo gry wyglądały na skopiowane. Kiedy przyjechałem do Polski odpaliłem gry ale pojawił się słynny komunikat Please insert format disc bla bla bla. Nie wiem co zrobić. Laser czyściłem patyczkami do uszu z alkoholem i płytą czyszczącą i wszystkie gry chodzą jak złoto ale nie te ruskie. Proszę o pomoc. Trochę się boję tego komunikatu please insert :D Z góry dzięki!
Odpowiedz
Wyglądały na skopiowane? A konsola przerobiona? W jakim stanie były te "ruskie" gry, czyste, porysowane, z nadrukiem czy bez?
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
"Ruskie" się nie patyczkują. U nich potrafią piraty stać na półce w sklepie zupełnie jak gdyby nigdy nic. Jeśli ktoś jest w temacie gier na PC to niech sobie sprawdzi ile jest rosyjskich wersji gry Medal of Honor (tych o 2 wojnie światowej). Rosjanie przerabiają medala jak tylko chcą, tłoczą płyty i sprzedają normalnie na półkach w sklepach jak gdyby nigdy nic, a EA (właściciel licencji na Medal of Honor) nic im nie może zrobić. Taki kraj, taka mentalność. Więc skoro widziałeś że coś z grami jest nie tak to najprawdopodobniej są to piraty a ponieważ Twoja konsola zapewne nie jest zmodyfikowana więc nici z gry w pół oryginalne gry z Ukrainy.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
Tak gry są dwustronne nie mają nadruków a opakowania wyglądaj jak od dvd. To chyba faktycznie są kopie. Wielkie dzięki za odpowiedź. A nie moglibyście poradzić mi jakiejś przeróbki? Znowu dziękuję z góry.
A tak! Zapomniałem :D gry nie były porysowane.
Odpowiedz
FreeMCboot-jest darmowy tylko żeby go zainstalować na karcie musisz mieć dostęp do przerobionej konsoli i działa na modelach niższych niż 9000x z wyjątkiem 8a i 8b moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie
Swap magic-cena 60zł 80zł wkładasz płytę po krótkim czasie zatrzymuje się i wkładasz pirata i grasz na nim (musisz zamontować zaślepki to akurat zajmuje chwile)
chip-kupujesz chip np. na allegro idziesz do serwisu gdzie je montują bądź możesz sam go wlutować ale jak się na tym nie znasz to się za to nie bierz
ja korzystam z FMCB i sobie chwalę,swap magic może denerwować zmianą płyt (spotkałem się z takimi opiniami)

wybór zależy od ciebie jak masz model konsoli niższy niż 9000x to bierz FMCB jak masz wyższy to masz do wyboru swap magica lub chipa
Odpowiedz