Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
28-06-2011, 22:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2011, 22:14 przez Kratos.)
Chodzi o powrót do tego, jak wyglądał dział PS2 przed połączeniem forów. Głównie mam na myśli rozdzielenie działu Gry w tymże dziale. Czyli dział PS2 powinien być podzielony na takie oddzielne działy:
-Newsy
-Tutoriale
-Tematy Ogólne
-Sprzęt
-Game Corner (poddział Spisy gier)
-RPG (poddziały Ogólnie o grach, Problemy oraz Recenzje)
-Strzelanki (FPS, FPP, TPP) (plus te same poddziały co w RPG i we wszystkich gatunkach)
-Wyścigi
-Sportowe
-Strategie
-Przygodówki
-Bijatyki
-Platformówki
-Horrory
-Inne
-Bazar
-Download (poddziały Programy, Poradniki, "Kody, Tipsy, Tricki")
Koniecznie w takiej kolejności, w gatunkach gier już nie dopisywałem tych 3 poddziałów, ale odnoszą się one do każdego z gatunków (od RPG aż do Inne). Już wcześniej dyskutowaliśmy o tym powrocie i mimo, że forum się znacznie wydłuży to jednak jest to chyba najlepsze rozwiązanie, bo teraz ciężko znaleźć cokolwiek w tym ściśniętym dziale.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Przeniosłem do "normalnego" działu w Strefie zamkniętej, bo to rzeczywiście raczej sprawa do "starszych" adminów. M1nister nie ma prawa wiedzieć jak wyglądało forum i dział PS2 przed połączeniem forów, bo go tu jeszcze nie było ;]
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 1988
Liczba wątków: 39
Jestem za, na pewno będzie przejrzyściej i czytelniej.
Nie pomagam na GG i PW!
Co na to admini? Na razie są 2 głosy za, da radę w ogóle coś takiego zrobić?
Można jeszcze co innego zrobić - usunąć poddziały na gatunki, żeby forum nie zajmowało zbyt wiele miejsca. Zrobić jeden dział ogólny na dyskusje o konkretnych grach (1 temat do 1 gry), obok niego problemy (z levelami, trybami itd.) i 3 poddział recenzje. Ja mogę się zająć przenoszeniem, 1 czy 2 noce i po robocie. Trochę zamotałem, ale to i tak do przedyskutowania.
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 53
Ja także jestem za wszelkimi zmianami, które pomogą w czytelności forum.
06-08-2011, 23:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2011, 10:50 przez Kratos.)
PlayStation 2 (PS2)
Sprawy techniczne
-Sprzęt - Problemy ze sprzętem i częściami do PS2 oraz niedziałającymi grami
-Tematy Ogólne - Ogólne informacje i dyskusje związane z PS2
-Tutoriale - Opisy krok po kroku jak coś zrobić i się tym nie narobić!
Gry
-Newsy - Nowinki, newsy ze świata PS2
-Game Corner (poddział Spisy gier) - Ogólna dyskusja o wszystkich grach na PS2
-Gry - Jeden temat do każdej gry! Dyskusje o konkretnych grach
-Problemy - Problemy z levelami, trybami i klawiszologią w grach
-Recenzje - Recenzje gier na PS2
-Archiwum - Stare tematy nie pasujące do innych działów (Tylko do poczytania!)
-Bazar - Chcesz coś kupić lub sprzedać? A może chcesz się wymienić? Pisz tutaj
-Download (poddziały Programy, Poradniki, "Kody, Tipsy, Tricki") - Pełne wersje gier do ściągnięcia (Dostęp tylko dla zalogowanych)
Okej, tak ostatecznie widziałbym ten dział, przemyślałem 2 razy ;D Nawet dałem opisy, które można skopiować pod każdym działem. Robimy coś w tym kierunku? Jeżeli tak to kiedy? Uważam za bardzo dobry pomysł admina, żeby zamknąć forum na dzień i zostawić otwarte dla ekipy(powinniśmy się w dzień wyrobić) i poprzenosić tematy w odpowiednie miejsca. Oczywiście wcześniej uprzedzając "zwykłych" użytkowników, żeby nie było.
W archiwum wrzucilibyśmy wszystko, co nie pasuje do reszty, a wszystkie tematy w dziale zamknęli.
I co kiedy to robimy? Bo zwlekamy już 3 miesiące z tym. Jeżeli nie w ten weekend to można w następny, bo w ten nie wiem czy będę miał czas, a forum trza by było zamknąć na ten 1 dzień.
19-08-2011, 14:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2011, 14:20 przez Kratos.)
Widzę, że odzew jest konkretny ;] Dobra, bo w sumie nie ma na co czekać, za tydzień pewnie będzie to samo, a czas to pieniądz. Zróbcie tylko te działy tak jak wam rozpisałem 2 posty wyżej, a ja już mogę sam zająć się przenoszeniem tematów. Poproszę głównego admina jutro czy w niedzielę i zamknie forum na ten jeden dzień, może nawet od dzisiejszej nocy i w kilka godzin wszystko powinienem załatwić. W zasadzie działy Sprzęt, Tematy Ogólne, Tutoriale, Newsy, Game Corner, Bazar i Download zostaną tak jak są, nic tam raczej nie ma co grzebać.
Rozchodzi się o to, żeby usunąć te poddziały na 10 gatunków i stamtąd poprzenosić tematy do 4 nowych działów - Gry, Problemy, Recenzje, Archiwum. No i wszystkie wymienione działy obowiązkowo powinny być widoczne na stronie głównej forum, tak jak to kiedyś było, a nie gdzieś poukrywane. Kolejność taka jak wyżej w poście, jakby co to jeszcze można nanieść poprawki, jak w "praniu" wyjdzie nieciekawie, ale to już co najwyżej 1 dział w górę forum czy w dół, zmiany kosmetyczne już na końcu.
Cały czas też się zastanawiam nad działem "Tematy Ogólne". Może też go usunąć? I tematy z niego poprzenosić np. do Sprzętu? W końcu teraz i tak dużo osób zakłada tam tematy typu problemy z kartą pamięci, monitorem itd., które trzeba przenosić do Sprzętu.
Dobra, zrobiłem tak jak wydawało mi się najlepiej. Dopóki nikt nie będzie się skarżył to chyba jest w porządku ;D Jedyny problem, jaki napotkałem to z tymi dziwnymi przekierowaniami (te same nazwy działów w różnych kategoriach), ale trochę nakombinowałem i póki co działa wszystko.
|