Temperatura konsoli
Otóż mam taki "problem" ze swoją ps2, po jakichś 30 min obudowa konsoli z góry i dołu jest mocno nagrzana. Konsola działa jak trzeba i nie przeszkadza to w graniu. Chce tylko zapytać czy to normalne i czy mam się tym przejmować? Wczoraj rozkręciłem konsolę i wyczyściłem wiatrak który dawał ledwo wyczuwalny pęd powietrza po przyłożeniu dłoni do tyłu obudowy, teraz jest o niebo lepiej ale na grzanie się obudowy to nie pomogło.

Aha konsola to slimka.

A pytam głównie dlatego, że nie mam jak porównać z innymi ps2 czy moja faktycznie jakoś patologicznie się grzeje.
Byl juz taki temat.

Kosnole czasmi lekko sie grzeja. Bardziej te, ktore maja wbudowany zasilacz.
Musisz ustawić konsolę w jakimś dość przewiewnym miejscu. Nie chodzi tu o to, żeby położyć ją na parapecie. Wystarczy kilkadziesiąt centymetrów wolnej przestrzeni z każdej strony (dla czepialskich się dodam, że podłoże się nie liczy).
Być może jesteś przewrażliwiony trochę, ponieważ co jak co, ale o chłodzenie w slimce się nie musisz martwić :)
[Obrazek: 19228_halloween_kubus_puchatek_kubus_i_h...aciele.jpg]
(06-06-2011, 17:49)Kurak5 napisał(a): Musisz ustawić konsolę w jakimś dość przewiewnym miejscu. Nie chodzi tu o to, żeby położyć ją na parapecie. Wystarczy kilkadziesiąt centymetrów wolnej przestrzeni z każdej strony (dla czepialskich się dodam, że podłoże się nie liczy).
Być może jesteś przewrażliwiony trochę, ponieważ co jak co, ale o chłodzenie w slimce się nie musisz martwić :)

taaa mam zadatki na paranoika :D
konsola to model 7xxx więc bez wbudowanego zasilacza. Miejsce ma, ba nawet zrobiłem jej pseudo podstawki coby miało pod spodem przewiewu trochę i nie leżała bezpośrednio na blacie. W sumie teraz w lecie wspomagam się wiatrakiem, jeden obrót na mnie 2gi na konsolę:D
Nawet myślałem coby kupić podstawkę chłodzącą to przynajmniej plastik obudowy będzie chłodzić.
Z 2giej strony może to dobry znak że obudowa jest gorąca? Znak, że konsola prawidłowo odprowadza temp ze środka?
Nic się nie martw, każdy tak ma. A te podstawki chłodzące pod USB to tylko pasożyty i zamiast pomagać, utrudniają życie naszej konsoli.
(06-06-2011, 18:35)Kurak5 napisał(a): Nic się nie martw, każdy tak ma. A te podstawki chłodzące pod USB to tylko pasożyty i zamiast pomagać, utrudniają życie naszej konsoli.
Mógłbyś napisać coś więcej?
Bo, że konsoli nie ochłodzą to wiem bo nie ma wlotów powietrza z dołu, ale liczyłem, że schłodzą obudowę. Czy może chodzi ci o to, że gdy używane jest usb konsola ciągnie więcej mocy?
Pasozyty, bo to ani wiele nie pomaga, a rowniez bierze prad, a za darmo tej podstawki nie dostaniesz.
(06-06-2011, 18:50)blobz napisał(a): Mógłbyś napisać coś więcej?
Bo, że konsoli nie ochłodzą to wiem bo nie ma wlotów powietrza z dołu, ale liczyłem, że schłodzą obudowę. Czy może chodzi ci o to, że gdy używane jest usb konsola ciągnie więcej mocy?

Tak ciągnie prąd przez konsolę, a co za tym idzie - podnosi temperaturę konsoli.
Ok, dzięki za rozwianie wątpliwości panowie.

[EDIT]
@down

(06-06-2011, 19:08)Bart napisał(a): ..i... Panie.

"Panie, Panowie, Mieszczanie źli" ? :P
Odradzamy!

..i... Panie.

Kurak, przyznaj sie..