Liczba postów: 62
Liczba wątków: 20
Witam :lol:
Jak w temacie jestem bardzo zainteresowany zakupem mojej pierwszej konsoli PS2.. ponieważ zanim PS3 i same gry na nią "stanieją"
i tu moje pytania codo PS2 slim :)
- czy da się podłączyć Monitor LCD (LG L1718S) i grac bezproblemowo ?
- jak wygląda sprawa ze slap magic wystarczy ze przed każda gra będę odpalał go czy muszę coś "spawac&lutowc" ??
- czy można odłączyć moja klawke i myszkę z PC do PS2 i grac ??
- PS2 maja różne wersje jak np. zeby mies firewire w PS2 musisz kupić pske z serii 1xxxx - 3xxxx ale nie ma to innego wpływu na konsole ??
- jeśli już na jaka serie patrzeć :)
- ile kosztuje naprawa PS2 jesli laser padnie??
- czy swap magic jest dostrojony do danej serii PS2 czy działa na wszystkich modelach/seriach
- czy można grac w gry na PS2 przez neta normalnie
w miarę rozwijania się mojej ciekawości będę dopisywał pytania :)
Liczba postów: 821
Liczba wątków: 55
Na tym monitorze da się grać zresztą chyba na każdym trzeba tylko kupić odpowiedni kabel. Co do swapa to musisz włożyć do niego zastawki a następnie przed każdą grą musisz włożyć płytkę od swapa, osobiście polecam chipa jest lepszy i to nie prawda że szybko psuje on konsole. Klawiaturę i myszkę możesz podłączyć choć nie wiem po co ;P bo całe sterowanie jest przystosowane pod pady i jest to wygodniejsze, zapewne jesteś przyzwyczajony do klawiatury i myszki, ja też byłem i w tydzień się odzwyczaiłem i teraz śmiało mogę stwierdzić że pad jest wygodniejszy. Kup wersje SCPH - 77004 ma najlepszy laser. Jak laser padnie to naprawa powinna kosztować ok. 100zł. Tak możesz grać we wszystkie gry na MP o ile mają one multi. Jedynie gry ze stajni Sony wymagają zarejestrowania się. To by było na tyle;P
Pozdrawiam
ale czy granie na takim LCD nie zespsuje jakosci obrazu ??
czy SWAP 3.8 pasuje od kazdej konsoli PS2 slim ?
klawka i myszka ogolnie moga byc od PC wazne zeby mialy wejscia USB ?
naprawa 100zł.. ok ale w certyfikowanym serwisie np takim ktory reklamuje sie w czasopismach PSX itp ??
mam router i kabel RJ-45 wystarczy podlaczyc i mozna od reki pykac czy trzeba cos konfigurowac ITP xD
Liczba postów: 821
Liczba wątków: 55
Nie wiem co to za model tego twojego LCD ale z reguły są one lepsze od zwykłych TV więc obraz powinien być nawet trochę lepszy. Swap pasuje do każdej, klawiatura i myszka muszą być na wejście USB bo niby jak to inaczej podłączysz? nie widziałem jeszcze myszki z wejściem od duala, a kabel RJ-45 pasuje do ps2 na forum jest opisane jak podłączyć neta do konsoli więc możesz poszukać dużo czasu ci to nie zajmie. A co do tego serwisu to nie wiem podałem mniej-więcej orientacyjną cenę nie czytam PSX.
przepraszam za blad moj monitor to LG L1718S
Liczba postów: 1563
Liczba wątków: 38
Spoko, mogłeś się pomylić, przecież ReV napisał Ci, że można grać na każdym monitorze LCD, tylko trzeba dokupić odpowiedni kabel. Tylko, że ReV nie zgodzę się z tobą. :P Naprawdę sądzisz, że lepiej a monitorze komputerowym? Według mnie lepiej się gra np. na plazmie 42''. Ja sam obecnie gierczę na telewizorze LG 29''.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier
TOP USER 2009
Pomogłem?
KLIKNIJ
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 2
28-06-2008, 14:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2008, 23:23 przez The Boss.)
Ja osobiście gram na TV LCD 40" :) i się fajnie gra
To graj, ale nie rób OT. ~[R]ay
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Ja też mam pytanie:
Kupiłem telewizor LCD 37 cali Sony i po podłączeniu konsoli przez kabel COMPONENT obraz jest fatalny.
W jaki sposób połączyć konsolę z TV LCD żeby uzyskać najlepszą jakość obrazu??
wszyscy mowia ze obraz fatalny ale nikt nie poprze tego argumentu ... jakies dowody ?
PS jutro ide kupic slimke w MeadiMarkt
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
Ja gram na TV LCD 32" i się gra super