30-12-2010, 17:16
(20-07-2010, 13:00)Harlok napisał(a): Ja w toalecie grałem często na SE niepamiętanym nazwy gry ale to były takie klocki.
To musiało być obrzydliwe :F
| Ankieta: Grasz w gry na telefonie? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
| tak, regularnie | 11 | 17.19% | |
| od czasu do czasu mi się zdarzy | 27 | 42.19% | |
| tylko jak się strasznie nudzę | 17 | 26.56% | |
| nie gram w ogóle albo niezmiernie rzadko | 8 | 12.50% | |
| mój telefon nie obsługuje gier | 1 | 1.56% | |
| Razem | 64 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
Gry na telefon
|
|
30-12-2010, 17:16
(20-07-2010, 13:00)Harlok napisał(a): Ja w toalecie grałem często na SE niepamiętanym nazwy gry ale to były takie klocki. To musiało być obrzydliwe :F
30-12-2010, 17:33
a ja sobie wieczorami odpala Final Fantasy 1 na telefon :D Na grafikę nie ma co narzekać, a system kierowania jest wspaniały :p
PlayStation2 Slim SCPH-79003 (nieprzerobiona) :D:D
Mam loki ^^ :P "Aj beliw Aj ken flaj, Aj beliw Aj ken tacz di skaj"
30-12-2010, 17:44
Ja gram bardzo rzadko...najczęściej na zajęciach :P Ale sporo gier ostatnio sobie wrzuciłam m.in Farma,TMNT,Toy Story,Sims City,Simsy Wormsy;p i jakoś od czasu do czasu zaglądam do nich ;p I czasem w guitar hero ale nie jestem zachwycona;p
......
......"Rób to co kochasz ,a nie to co Ci karzą twoi wrogowie niech się w piekle smażą" "Fałszywych hien dookoła pełne stado przyjaźnie bez sensu zakończone zdradą" http://www.pustamiska.pl
15-01-2012, 09:50
A co myślicie o graniu na platformach Android i iOS? Już dzisiaj to bardzo duży rynek, a co niektórzy głoszą, że przenośne konsole umrą i zostaną tylko smartphony.
Spróbowałem kilka gier z androida i jedynie Angry Birds było super. Np. takie Hero of Sparta to beznadziejnie zrobiona kalka God of War. Poza tym nie wiem jak można komfortowo grać w konwersje gier z konsol jak GTA III na dotykowym ekranie. A zapowiedziano jeszcze m.in konwersje Soul Calibur i Street Fighter 4:P
15-01-2012, 10:46
Pomijając konwersje, to gry są w większośći bardzo dobrymi produkcjami. Głównie przez to, że producenci gier na takiego Androida mają pomysły, które świetnie się sprawdzają.
Ja osobiście mam Samsunga Omnie z Windowsem Mobile. Produkcje też całkiem spoko. Grywam sobie w Palm Heroes - telefonowe Heroesy 3. Gram też na FPSce - emulatorze PSX (wbrew pozorom, w takiego Spyro da się całkiem dobrze grać!) albo na MorphGearze w Pokemony z GBA (sic!). Nie grywam długo, bo od długiego grania mam konsole. Jednak, kiedy nuda dopisuje w innym miejscu, niż dom, to odpalam tryb multi w Palm Heroes i szpilom z kolegami - jest fun! Gram też w Meona - taką grę, całkiem mocno logiczną ;)
15-01-2012, 15:15
Son of Sparda napisał(a):A co myślicie o graniu na platformach Android i iOS? Już dzisiaj to bardzo duży rynek, a co niektórzy głoszą, że przenośne konsole umrą i zostaną tylko smartphony. Niby tak, ale konsole przenośne mają wciąż przewagę w postaci chociażby większego ekranu czy tego, że oprócz dotyku posiadają jeszcze przyciski. Swoją drogą swego czasu też wieszczono rychłą śmierć pecetów jako platform do grania, a potem konsol stacjonarnych (komputery miały przejąć cały rynek gier). Wszystko zweryfikuje rynek, takie gadki i przepowiadanie przyszłości jak dla mnie nie mają sensu. Mam od jakiegoś czasu smartfona z androidem i lubię sobie przyrżnąć w jakąś gierkę (głównie po to go brałem), ale jak dla mnie to zupełnie inne granie niż na konsolach, nawet tych przenośnych. Nie chcę używać tego słowa, ale lepszego nie znam - gry są po prostu "pierdółkowate". Nie mówię, że to źle, ale w porównaniu do pełnowartościowych gier, właśnie takie się wydają. Nie grałem ani w GTA ani nawet nie odpalałem u siebie emulatora pierwszego PlayStation, ale kilka gierek mnie wciągnęło. Raczej są to gry typu kręgle, rzucanie piłką do kosza czy strącanie butelek, na krótką metę, taka niezobowiązująca rozgrywka ;)
15-01-2012, 16:06
Kratos i tutaj mylisz się i to bardzo. Gry na telefony rozwijają się w bardzo szybkim tempie, powstają coraz poważniejsze produkcje. Istnieją już gry strategiczne, porty gier takich jak chociażby World of Goo, właśnie na telefon. Powstają naprawdę ciekawe produkcje i nie tylko do gry single, ale nawet multi. Powstała niesławna Tibia, z poprawioną grafiką itp itd, jakaś strzelaninka. Niektóre gry mają do tego naprawdę ładną i przyjemną grafikę.
Konsol nie wyprą, bo mimo wszystko telefon nie powstał do grania i raczej nigdy nie osiągną tak wysokiego poziomu w grach jak konsole, ale mimo wszystko jest to prężny rynek i znajdzie się tam sporo perełek
15-01-2012, 23:12
No tak, ale do tego też trzeba mieć telefon z najwyższej półki. Ceny takich smartfonów często kilka razy przebijają cenę konsoli przenośnej. Jeżeli chodzi o ceny gier to sytuacja jest całkowicie odwrotna. Przykład gry Angry Birds pokazuje, że nawet gry z telefonów mogą doczekać się portu na konsole, ale to wciąż niszowa rzecz.
09-03-2012, 22:17
Jak byłem młodszy to też jarałem się wężem. Swego czasu dilowałem w gimnazjum tym towarem, więc trochę jestem obeznany xD. Dla mnie takimi mega kultowymi pozycjami są King Kong, trylogia PoP, Asphalt 3 3D, Real Football 2007 3D i wszelkiego rodzaju gry logiczne pokroju Tetrisa i Bejeweled. Ostatnio ogrywałem obie części Assasin's Creed i też bawiłem się świetnie. 10 zł za grę? Kpina po prostu skoro można paczkę jarów załatwić...
![]() Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6 Forza Horizon 5 Cyberpunk 2077
09-03-2012, 22:35
Mnie tam najbardziej jarał Snake na 3310. Teraz nie mam na smartfonie ani jednej gry. Niszowe, małe, nużące produkcję. Raz tylko zwróciłem uwagę jak kolega grał w jakiegoś FPSa na Ipod Touch 4, bo gra miała naprawdę przepiekną grafikę.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| W jakiej sieci komórkowej masz telefon? | Kratos | 58 | 45161 |
26-07-2016, 22:15 Ostatni post: MrWahacz |
|
| Jaki masz telefon? | keromatsu | 220 | 87389 |
24-07-2016, 11:20 Ostatni post: VortaL |
|