Współpraca for
Raczej nie będzie połączenia forów z kilku względów: ps2 forum ma być największym polskim forum o ps2 i powoli tak się dzieje, inne fora mają pomagać w reklamowaniu się wzajemnie, potrzeba by było co najmniej kilkanaście osób do moderacji, itp.

Jeśli chodzi o portal czy wortal społeczności konsolowej to tak, ale forów nie chciałbym łączyć.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Hmm... w takim razie to forum po prostu byśmy zostawili i służyło by do forum o PS2, na owym portalu. :) Więc ja proponuje tak, założyć ten portal o PS2, PS3, Xbox360, widzę, że wszyscy boicie się pseudo fanów Iksa oraz PS'a... takie wybryki były by po prostu kończone banem i tyle.

Co do samego portalu, mam kilka wizji, wydaje mi się, że ta jest najlepsza.

Wygląd strony:
Jak wszyscy wiecie dobry portal to nie tylko świeże informacje lecz także wygląd tzw. LayOut :) W dzisiejszej dobie stron WWW większość użytkowników przywiązuje się do wyglądu strony, niestety coraz mniej do newsów, recenzji itp. na szczęście są jeszcze tacy ludzie, którzy większą miarą przywiązują się do tekstu, niż wyglądu co może bardzo cieszyć.
Więc proponuje jak najlepszy wygląd lecz przejrzysty. Niestety, żeby mieć takiego Lay'a trzeba wydać trochę pieniążków (na grafika, LayOut'a), ale nie ma rzeczy nie możliwych więc nie widzę przeszkód, wszyscy zainteresowani moim pomysłem złożyli by się po kilka złotych i przesłali na konto bankowe jednego z Nas, który by zapłacił za Laya :) Mam kolegę który się tym zajmuje i muszę Wam przyznać, że zna się na rzeczy, chyba, że ktoś z Was umie bawić się w PhotoShopie i chciał by się podjąć tejże pracy proszę bardzo. :)

Tematyka:
Tutaj za bardzo nie muszę się rozpisywać proponuje: PSX, PS2, PS3, Xbox oraz Xboxa 360 ;) Oczywiście, to wszystko może ulec zmianie, ja tylko proponuje :)

Domena, alias, adres:
Domena, alias, adres... wszystko to praktycznie to samo ;) I wszystko zależy czy ktoś ma płatny serwek FTP, bo z tego co wiem domeny z końcówką www.adres.pl, www.adres.com, www.adres.com.pl itd. nie można podpiąć pod darmowego FTP'ka :) Ja bym proponował... hmm... www.konsole.pl... to chyba jedyny w miarę fajny pomysł na adres portalu ;)

Chciał bym, żeby to powstało zamiast www.ps2blog.pl czy tam www.ps3blog.pl, ogarnąć to jedno w kupę. Myślę, że ten pomysł ma spore szanse na osiągnięcie sukcesu, ja napisałem z mojej strony wstępne plany, które w KAŻDEJ CHWILI MOGĄ ULEC ZMIANIE. Myślę, że z mojej strony na razie (oby) to tyle. Czekam na Wasze opinie jeśli będą pozytywne postaram się napisać szczegółową wizję mojego pomysł, wszystko teraz leży na Waszych barkach ;) Pozdrawiam.
[Obrazek: kacpi89.jpg]

...I w każdej chwili czy dobrej czy złej
Będę kochał Wisełkę na pewno to wiem...

O punkty reputacji się nie prosi, musisz na nie na prawdę zasłużyć.
Odpowiedz
Grafiką mogę zająć się też je, aby obniżyć koszty. Szukałem kiedyś domeny i znalazłem coś w tym centrumgier.pl czy coś takiego, trzeba by poszukać. Blogi zostają - to rodzaj zaplecza pod pozycjonowanie, którym zajmuje się moja firma.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Grafiką możesz się zająć, a może domena www.centrumkonsol.pl czy coś w tym kierunku. Czy ktoś jeszcze chce się jeszcze podłączyć pod projekt? Bo w dwójkę to rady my sobie nie damy. ;-) Czyli wszystki zostaje fora oraz blogi, tylko powstaje nowa 'firma', dobrze zrozumiałem admin? Skrobnij do mnie na gadu: 6624871.

Odpowiedz
(29-01-2009, 08:23)admin napisał(a): Blogi zostają - to rodzaj zaplecza pod pozycjonowanie, którym zajmuje się moja firma.
Hm, to po co ta cała strona? Przecież na blogach i stronie będzie dokładnie to samo.

(29-01-2009, 10:35)kacpi89 napisał(a): Czyli wszystki zostaje fora oraz blogi, tylko powstaje nowa 'firma', dobrze zrozumiałem admin?
Źle zrozumiałeś. :P
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
A macie jakieś statystkyki odwiedzin z tych blogów? Bo po co pisać i trudzić się, skoro i tak tego nikt nie czyta ani nikt nie odwiedza strony? Dlatego taki serwis to w pewnym sensie zachęta do odwiedzania strony.

P.S. [R]ay jaki avatarek czaderski ;)

Odpowiedz
(29-01-2009, 11:14)kacpi89 napisał(a): Bo po co pisać i trudzić się, skoro i tak tego nikt nie czyta ani nikt nie odwiedza strony?
Ja mam to gdzieś. ;)

(29-01-2009, 11:14)kacpi89 napisał(a): P.S. [R]ay jaki avatarek czaderski ;)
Zawsze mam czaderskie. :P
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
[R napisał(a):ay]Ja mam to gdzieś. ;)

Samemu sobie pisać nie wiem czy warto. A tak to portal o konsolach może odnieść sukces na szerszą skalę. ;) Po prostu trzeba spróbować.

Odpowiedz
Nie piszę samemu sobie, ale wiem, że lepiej dać stronkę.

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
To jak? Jesteś chętny do pomocy?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: