Liczba postów: 1582
Liczba wątków: 173
Tylko cena za samego Peace Walker'a jest raczej za duża. Jak dobrze pamiętam, to za nówkę HD Collection dałem coś kole 100 zł, a teraz pewnie i taniej można ją dostać, więc jakby nie patrzeć, to bardziej opłaca się kupić wszystkie 3 niż samego Peace Walker'a. Ewentualnie można poczekać na jakąś promocję w sklepie, ale nie wiadomo czy i kiedy taka będzie...
Mnie przed zagraniem w PW zniechęca trochę długi czas grania, ale coraz bardziej mnie zaczyna nachodzić myśl nad tą grą, więc może któregoś pięknego dnia znowu będę kontynuował przygody Snake'a... :)
![[Obrazek: 9458.png]](http://card.exophase.com/2/0/9458.png) ![[Obrazek: piotros_org.png]](http://card.psnprofiles.com/1/piotros_org.png)
3DS FC: 2724-0392-0522
Liczba postów: 2176
Liczba wątków: 71
Nawet teraz jest jedna HD Collection na allegro. Chciałem ustrzelić, ale mam kilka innych szpili na oku.
Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Sandinista napisał(a):Podjarany strojami z trójki, które się dostawało za takie ubicie bossów, musiałem i tutaj też tak powalczyć. Swoją drogą dobór babek mógłby być lepszy, ale dwie z nich całkiem, całkiem - ta blondyna i weteranka sagi Yumi Kikuchi :)
To znaczy za którymś razem jak przechodziłeś? Czy w ciemno obstawiałeś, że zbicie staminy spowoduje i w tej części nowe stroje? Co do kobitek pomijając już kwestię tego, że zapamiętałeś którąś z imienia i nazwiska, to dosyć ładne dziewoje, ale czego innego się spodziewać po modelkach. Mi w tej części chyba jednak Naomi najbardziej w oko wpadła. No i nie zapominajmy o uroczej Sunny. W pewnym momencie sam miałem ochotę wziąć od niej tę jajecznicę.
Co do Peace Walkera to dobrze wiedzieć, ale cena rzeczywiście niezbyt przystępna. Już lepiej dołożyć te 2 czy 3 dychy i masz używkę całego HD Collection, których na allegro kilka jest.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 959
Liczba wątków: 45
02-03-2014, 00:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2014, 00:09 przez Sandinista.)
One tam miały pasek staminy pod energią, więc już byłem przygotowany. W trójce też tak było, więc jak zobaczyłem taki sam stan rzeczy, to musiało to coś dać. A były to maski. Naomi zajebiście wyszła, chylę czoła. Wpierw obarczająca Snake'a za swoją za wiadomo co, a potem stanęła po jego stronie. Taka troszkę surowa, ale... Yumi Kikuchi to chyba ulubienica Kojiego i w trójce można było napotkać plakaty z jej wizerunkiem. W ogóle ona brała udział w promowaniu sagi. Babka jak dla mnie zacna :) Co do Sunny ta postać także mi przypasiła, miał swój urok...hmm mimo wieku. Fajnie to wyszło i była jedną z lepsiejszych postaci. Nic na siłę. Z Raidenem to poleciał jak na tęczy :)
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 14
Maski za staminę to jedno, jak ktoś przechodzi czwórkę to podczas walki z którąś z pięknych niech przez okoo minut nic jej nie robi - tylko nie dać się złapać, efekt murowany ;)
Plakaty chyba zaczęły się od dwójki imo niezły myk.
WOW! Co za grafika w 1080p, a przecież to gra z 2008 roku! Nie sądziłem, że gra mnie tak wciągnie!
Co prawda pierwszy akt był lekko nudny, ale potem fabuła rozkręciła się i wciągnęło mnie, na tyle, że każdą dłuższą chwilę spędzałem na graniu, aż któregoś wieczoru po 4 godzinach spędzonych na ostatnim akcie zobaczyłem podsumowanie gry.
Całe przejście zajęło mi 23g 24m 10s.
Smaczki dotyczące całej serii miodne, aż z przyjemnością je oglądałem.
No i faktycznie gra ma jedną dużą wadę, że jest to w większości film przeplatany grą, a nie gra z przerywnikami filmowymi.
Szczegóły moich wrażeń odnośnie poszczególnych etapów gry poniżej w spoilerze.
[spoiler]
Akt 1 był lekko nudnawy, bo w sumie nic się specjalnego nie działo, nie było żadnego boss'a, ale analizując po przejściu gry, taki wprowadzający akt był potrzebny.
Akt 2 Tu już lepiej. Środowisko przypominało mi to z MGS3, czyli otaczająca przyroda. I wreszcie pierwszy boss.
Akt 3 Europa, bardzo miła i ładna lokalizacja. Ciekawy motyw śledzenia ruchu oporu. I znowu boss. Całkiem ciekawie się go załatwiało w wysokiej wieży. :)
Akt 4 Retrospekcja! Strzał w dziesiątkę! Coś pięknego móc wrócić do pierwszej lokalizacji MGS. Nie dość, że można zagrać we fragment oryginalnej gry, to jeszcze potem zwiedza się pomieszczenia znane z kompleksu, ale w odnowionej formie. Cudo! Aż miło było sobie przypominać ułożenia pomieszczeń :)
A na koniec 2 walki z bossami. Pierwsza z Vampem była łatwa, ale wymagała odkrycia sposobu i umiejętności używania CQC, z których wcześniej nie korzystałem i miałem drobny problem ze skutecznym pochwyceniem Vampa. Potem jeszcze miła walka REX'a z REY'em, czyli potyczka starego z nowym.
Akt 5 Okręt. W sumie fajna miejscówka i ciekawe 2 walki z bossami. Patent z przełączeniem/podłączeniem drugiego pada nie zadziałał i tylko Otacon się włączył do rozmowy i wyjaśnił, że teraz tak się nie da... :)
A ostatnia walka... rewelacja... podzielona na 4 walki z przypomnieniem muzyki i pasków życia z poprzednich 3 części i obecnej. Rewelacyjny patent.
Epilog - to chciałem zobaczyć! Wyjaśnione zostały wszystkie wątki, których byłem ciekawy, a jeszcze dodatkowo ta nagła wstawka podczas napisów... :) I tak oto po godzinie od momentu zobaczenia pierwszego napisu gra się skończyła.
[/spoiler]
Teraz przyjdzie czas na oddech od serii, dokończenie wcześniej rozpoczętych gier, a potem MGS GZ i na końcu ostatnia część.
![[Obrazek: 9458.png]](http://card.exophase.com/2/0/9458.png) ![[Obrazek: piotros_org.png]](http://card.psnprofiles.com/1/piotros_org.png)
Liczba postów: 2176
Liczba wątków: 71
Z czystej ciekawości - jaką rangę uzyskałeś po tym przejściu?
Liczba postów: 959
Liczba wątków: 45
Akt czwarty płakałem. Mówiłem już o tym?
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 14
(02-06-2016, 07:38)Makaveli napisał(a): Z czystej ciekawości - jaką rangę uzyskałeś po tym przejściu?
Nie wiem czy to to, ale przyznano mi tytuł "INCHWORM", a grałem na poziomie naked normal.
(02-06-2016, 15:25)Sandinista napisał(a): Akt czwarty płakałem. Mówiłem już o tym?
Przeczytałem cały wątek jeszcze raz i nie zauważyłem... :P
|