Jaką PS2 kupić?
Widzę ,że potrzebujesz mieć wszystko czarno na białym.

PS2 slim - model SCPH 75004 , koledze wyżej się pomylił
Memory card najlepiej 8 mb Sony - niezawodna i co ważniejsze oryginał , każdy inny rozmiar to podróba
Dual Shock II - nic go nie przebije
Swap Magic 3.6 - tańszy , a wcale nie gorszy
No i obie gry z serii God of war

Więcej do szczęścia Ci nie potrzeba
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Nie kolega się nie pomylił ;) 77004 jest chyba teraz najnowszą wersją PS2... coś słyszałem o 79xxx ale nie jestem pewny czy takie są w sprzedaży

Cytat:Memory card najlepiej 8 mb Sony - niezawodna i co ważniejsze oryginał , każdy inny rozmiar to podróba

Wybacz ale są też podróby 8 Megowej Karty :D

Nie polecam kupować tanich podrób!! ponieważ takie karty podają złą wagę savów, po paru miesiącach (żeby tylko) na takiej karcie nie da się savowac, loadowac, usówac, oraz savy same znikają/kasują się same.

P.S God Of War Zamula :) Polecam RE4 :D
Odpowiedz
Again ... Najnowsza wersja rzeczywiście to konsola oznaczona numerem SCPH-7900x i jest to odchudzona wersja slim , waży jeszcze mniej niż slim normalny ( w tym SCPH 75004 ) i właśnie ta jest obecnie na topie w sklepach . Z drugiej strony ,żeby dowiedzieć się ,która wersja jest najbardziej popularna trzeba by zrobić ankietę na forum , ale domyślam się ,że większość nie wie jaki ma model :(

Co do podrób to wyraźnie napisałem 8 mb SONY - oryginał , czyli nie podróba :D I wiem ,że są podróby 8 mb , ale ludzie najczęściej lecą na karty , które mają więcej pojemności niż te marne 8 mb i później się rozczarowują , bo właśnie savy znikają i takie tam . Zresztą ta kwestia była już poruszana na forum wielokrotnie .

Dobrze ,że można się z kimś w końcu pokłócić na poziomie , tylko szkoda ,że uznanie to uznane za sprzeczkę a posty skasowane .A szkoda , bo mogłyby służyć w celach edukacyjnych , pozdrawiam moderatorów :D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
najlepiej kup model SCPH 77004 , pad dualshock 2 sony, karte sony8mb, i nie baw sie swap magicem....zchipuj konsole,to jest o wiele wygodniejsze
[Obrazek: sygnaturka25gu9.jpg]
Odpowiedz
a mozecie mi wytlumaczyc na czym polega dokladnie Swap Magic 3.6 a zchipowanie??plusy i minusy tego i tego i znowu nie chce uslyszec ze ja to mam wiec jest najlepsze
Odpowiedz
Swap Magic 3.6

+ nie tracisz gwarancji
+ nie kombinujesz nic z lutowaniem itp (jak montujesz chipa sam)
+ Swap odpala programy z MemCard (nie wiem jak sytuacja wygląda z chipem)
+ swapy są 2 (3.6 i 3.8 nie licząc starszych wersji) a chipów jest MULTUM!! Trudności z wybraniem etc ;)
+ możliwość grania w gry ONLINE na kopiach zapasowych

- trudności przy wkładaniu zatyczek/blokadek (na szczęście wkłada się je tylko raz)
- Ciągłe zmienianie płyt
- Gdy płyta jest dużo zrysowana i konsola jej nie czyta to trzeba zakupić nowego swapa ...

CHIPy

+ 0 Przekładania płyt - wkładasz płytę i grasz
+ Chipy są tańsze od swapów (czego nie można powiedzieć przy zakupie i zamontowaniu w serwisie/sklepie konsolowym)

- Brak możliwości gry Online na kopiach zapasowych
- Utrata gwarancji
- Uszkodzenia konsol przy złym zlutowaniu chipa

Dla tego wybrałem swap magica ;) wersje 3.6

i chyba to by było tyle. Jak ktoś ma jakieś uwagi niech dopisze coś czego ja nie napisałem ;P
Odpowiedz
ja tam wole chipa...na chipie tez da sie grac w necie.Na chipie tracisz gwarancje sony...ja kupilem konsole z chipem i mam gwarancje tego serwisu z ktorego kupilem na allegro.
Odpowiedz
a z tym przekladaniem plyt to o co dokladnie biega na czym polega Swap Magic??
Odpowiedz
a na chipie jest cos wiecej kobinowania zeby pewnie grac w sieci??
Odpowiedz
o to biega z zeby zagrac na swap magic musisz:
1.Wlozyc swap magic do konsoli
2.Wyjac swap magic z konsoli
3.Wlozyc odpowiednia gre
4.Grac

swap magic moze sie porysowac i trzeba nowego kupic...lepszy chip
Odpowiedz