Liczba postów: 821
Liczba wątków: 55
Hmm a co do tych arabów wymienionych przez ciebie to parę lat temu nasza historyczka w szkole tłumaczyła nam jak zaprzeczającą sobie religią jest islam otóż w koranie napisane jest żeby nie zabijać innych ludzi ale są takie odłamy jak szyici lub sunnici ( nie pamiętam dokładnie którzy) dla których istnieje coś takiego jak właśnie święta wojna czyli zabijanie niewiernych czy to samo nie przeczy sobie? Ta religia tak ogranicza ludzi, pozwala manipulować i sprawia że ci ludzie nawet się nie sprzeciwiają bo myślą że tak chciał allah. A już odnośnie samego islamu to jest on mieszanką Chrześcijaństwa i Judaizmu oraz dodanych tam kilku "rzeczy" oczywiście zmieniono pewne nazwy tak żeby ludzi co to się nie połapali.
Liczba postów: 466
Liczba wątków: 85
Co do religii arabów - prawda, sama zobie zaprzecza, słyszałem o tym konanie, ale równierz o tym że u nich w religii są jakby 2 bóstwa czy 2 strony bóstwa, właśnie ta dobra i ta zła. Ta zła pozwala zabijac w "świętych" sprawach, ale jednocześnie ta dobra zabrania zabijac w ogóle :P. Trudno się połapac.
Może nie katastrofa ekologiczna, ale...
http://www.youtube.com/watch?v=sZhQJds4z...25&index=0 - warto obejrzec całe 15 części, i nie brac wszystkiego całkiem na poważnie, radziłbym poszperac (jeżeli zainteresuje) coś po internecie o tym.
ostatni login - 10 kwiecień 2010r. 10:50[/i]
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 6
Apropo arabów, i WTC Darku ->
http://www.youtube.com/watch?v=cZ0i0YTvk...re=related . Polecam film, mnie lekko zszokował :).
Dokładnie, jednak nie radziłbym się tylko tym filmem sugerowac, warto poszperac na ten temat. Jutro się za to zabieram :)
Powodzenia, ale co do WTC, to jestem prawie pewien, że to Amerykańce zrobili taki żarcik, aby mieli pretekst do wojny ;).
A dokładniej to do złóż naturalnych iraku.. .
Zgadza się. Irakijczycy i ich religia swoją drogą, zaś Amerykanie i ich religia to przesada.
Prawda jest jedna - Ameryka to samo zło, kiedyś przepadną jak każde imperium... tylko kiedy?
Liczba postów: 1563
Liczba wątków: 38
Niebyłbym tego taki pewny. Dlaczego samo zło? Mają pieniądze? Mają! Najwięcej na świecie. Gdybym miał okazję, chętnie bym się przeprowadził.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier
TOP USER 2009
Pomogłem?
KLIKNIJ
Najbogatsze, PKB chyba też najwyższe, ale ja bym się tam nie przeprowadził. Powód??? Polityka państwa!!! Myślą, że są pępkiem świata (no tak właściwie to są :( ), z wszystkimi wojny by chcieli mieć. Niech ta Korea tą rakietę w nich da i spokój będzie (bynajmniej powybijają tych grubasów co jedzą cały czas fast foody :P ).