Liczba postów: 2837
Liczba wątków: 188
Mówiłem, że taśmy :)
Sprawdź jeszcze HDD w kompie na błędy, co prawda inny system plików i musisz sformatować ale warto, można wiele rzeczy się dowiedzieć. Polecam HDSentinel lub HDTune. Ten pierwszy płatny ale parametry które będą potrzebne można w trialu wyciągnąć :)
Liczba postów: 3153
Liczba wątków: 69
29-06-2014, 13:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2014, 20:11 przez Draco.)
Tak jak widać wyżej jednak nie zaskoczyło, sadze ze ze sama taśma może być uszkodzona, albo się przesuwa gdy laser pracuje, jeszcze po próbuje a jeśli się nie da to zamówień poprostu cały lser, przynajmniej będzie świeży i podziała pare lat
EDIT: Sprawdziłem model lasera i jest to KEM-450DAA
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EDIT
A wiec zamowilem laser, tak jak napisalem wczesniej, cala jednostka ze swiezym laserem w srodku. Podlaczenie to blachostka, 4 tasmy i to wszystko. Jesli ktos bedzie sie wachal czy wymienic laser samemu, moze smialo sie za to brac, nic prostszego, zadnego flashowania, zadnego odlutowywania zworek, wystarczy wlozyc, podlaczyc i jazda (oczywiscie sprawa moze miec sie inaczej w przypadku FAT lub SuperSlim)
Narazie uruchomilem wylacznie MW3 (na wiecej nie starczylo mi czasu) i przeszedlem pierwsza misje, jednak wszystko laduje sie w blyskawicznym tempie (MW3 przechodzilem zaraz po premierze na PC i nie widze roznicy w ladowaniu na konsoli). W weekend wybiore sie do sklepu i poszukam jakiego pozadnego GT5 lub 6 :D
Wnioski z calej tej przygody mam takie:
- wymiana lasera w PS3 Slim w porownaniu do PS1 i PS2 to dziecinada (pod warunkiem ze wymienia sie cala jednostke)
- laser w domu w ktorym sie pali papierosy dostaje w dupe (z takiego miejsca kupilem konsole i od razu wolno czytala plyty)
- co jak co ale userzy tutaj jednak daja rade :D
Na cale szczescie mimo tych calych perypetii i tak wyszedlem na swoim. Niniejszym dzieki serdeczne za pomoc.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360
Liczba postów: 2159
Liczba wątków: 62
Ale weź może sprawdź ten dysk, tak dla pewności.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Liczba postów: 2376
Liczba wątków: 64
W poszukiwaniu badów najlepiej i przejrzyj S.M.A.R.T.
![[Obrazek: Toonsil.png]](http://card.psnprofiles.com/1/Toonsil.png)
Nie pomagam na PW ;)
03-07-2014, 11:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2014, 11:47 przez Draco.)
Szczerze to nie chce mi się, poza tym wszystko chodzi super, tylko instalacja niektórych gier trwa długo (GT5) ale tak już chyba musi być bo np RDR chodzi błyskawicznie, w sumie GT6 po instalacji tez działa nie wolniej niż GT4. Sama instalacja trwała długo z powodu ogromnej ilości latek
Nawet jeśli by dysk padł to się nic nie stanie, będę miał okazje wymienić na SSD
Liczba postów: 2837
Liczba wątków: 188
Jak tylko długo trwa instalacj to w sumie OK, na niektórych grach można się załamać prędkością instalki :(
PS
Witamy Draco wśród użytkowników PS3 :)
SSD źle się sprawdza w PS3.
Liczba postów: 2376
Liczba wątków: 64
Niby dlaczego? Jest różnica i to dosyć zauważalna.
![[Obrazek: Toonsil.png]](http://card.psnprofiles.com/1/Toonsil.png)
Nie pomagam na PW ;)
Przy niektórych grach. Ale są tytuły, w których jest mało plików, a są to duże pliki i tutaj dyski talerzowe wygrywają n
Predkosc odczytu dużych plików z dysków SSD jest i tak szybsza niż z HDD wiec wymiana to zawsze plus a testy to potwierdzają, szczególnie w przypadku gry na której bardzo mi zależy czyli GT5 (zerknij sobie choćby na porównanie loadingow na YT)