Kopiowanie treści z innych stron
Warn wystarczy. ale możne na trochę więcej %
Co do Raya to fakt. Sam też pisałem jedna na to forum i pare na inną tematyke i wiem ile czasu tp zabiera. Wcale się nie dziwie ze ci z cdrinfo się grzeją jak ktoś kopiuje coś ich do nas

P.S Na forum nigdzie nie pisze że nie można kopiować z innych stron.
Odpowiedz
(18-03-2009, 23:33)SobeK napisał(a): Warn wystarczy.
Właśnie, że nie wystarczy. Sam ban to za mało, takim ludziom się powinno dostęp do Internetu zabierać!

(18-03-2009, 23:33)SobeK napisał(a): Na forum nigdzie nie pisze że nie można kopiować z innych stron.
Wiedziałem, że ktoś to napisze. ;) To jest ogólne prawo autorskie, dlatego się tak denerwuję.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Ray nie przesadzaj. Jeśli ktoś wrzucił 3 recki i 3 są skopiowane to można pomyśleć o banie o ile nie okaże skruchy, ale jak ktoś wrzuca raz coś nie teges to wystarczy upomnieć na PW, wywalić posta i ewentualnie dać Warna. Nie ma sensu zaogniać sytuacji niepotrzebnie.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Fakt jest faktem mamy kilka tematów skopiowanych ale co teraz z tym robimy?? Wydaje mi się że albo możemy je usunąć i napisać coś swojego albo na końcu tych tematów napiszemy źródło pochodzenia topiców i ich prawdziwych autorów chyba by to wystarczyło. Ewentualnie można jeszcze spytać prawdziwych autorów o umieszczenia ich prac na naszym forum wraz z odpowiednim oznakowaniem to by było chyba najlepsze rozwiązanie. A użytkowników popełniających plagiat karać będziemy poprostu warnami.
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
To ostatnie rozwiązanie jest najrozsądniejsze moim zdaniem. Można zapytać autorów, a jak nie wyrażą zgody to będzie trzeba to usunąć. Nie chce mieć później żadnych problemów przez głupotę userów.

Odpowiedz
http://www.ps2forum.pl/recenzje/-ps2-rec...l#pid15006 Co z tym robimy?
Odpowiedz
BAN I TYLE! Ludzie, czemu wy nie zrozumiecie?
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
[R]ay, każdemu trzeba dać szanse, trzeba gościa ostrzec by tego więcej nie robił, widzę że ty byś najchętniej każdemu porozdawał bany, forum upadnie jak tak będziesz robił, poza tym moderatorzy nie mogą dawać banów ani warnów.

PS. Jeżeli jesteś taki zgodny z prawem to masz licencję by użyć znaku od CD-Action w sygnaturce? ;]
Odpowiedz
Już daliście szansę Jaquu. To wystarczy w zupełności. Forum upadnie jak będzie przybywała taka masa debili i palantów i kopiowała cudzą pracę. Ja właśnie niechętnie komuś usuwam posty/warnuję/banuję. Pomijając to, że tego robić nie mogę. Zauważ, że bardzo często dopisuję się pod postami, a nie od razu je kasuję.

PS Z polskim prawem? Ono jest śmieszne. Mi z tym kopiowaniem chodzi przede wszystkim o ludzką bezczelność i nadmierne przejawy chamstwa. A co do tej sygnaturki... Wierz mi, CD-Action nie kara swoich fanów. ;)

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Jeśli będziemy banowali tych, którzy kopiują tutoriale to powinniśmy także tych, którzy wrzucają linki w downloadzie. Jeśli ma być zupełnie sprawiedliwie. Jeśli nie to poprostu dawać 10% warna i wywalać tekst.

Odpowiedz