Gran Turismo 6
W porównaniu z Project CARS Gran Turismo 6 wypada dosyć biednie :) http://www.youtube.com/watch?v=CUXjr9QXM44 Na tym kanale więcej porównań.
TheMichal -> Rave_PL
[Obrazek: Rave__PL.png]
PlayStation 4 / Testy samochodów / motoryzacja
Odpowiedz
(09-12-2013, 17:46)Makaveli napisał(a): Ciekawa sprawa z tą wywrotką.

Co powiesz na temat trofeów? [..] Będzie kolejna prosta platynka.

Trofea w porównaniu z GT5 faktycznie wyglądają na sporo łatwiejsze... brak jest złotego trofeum we wszystkich zawodach, co prawda są złotka, ale tylko w licencjach. Na ps3trophies.org średnia ocena na razie waha się w okolicach 4-5/10, a GT5 9,5/10. Może tym razem uda mi się wbić platynę... :) Zobaczymy... :) Na razie jeździ mi się przyjemnie... :)

A wywrotkę udało mi się jeszcze raz powtórzyć... ;) Faktycznie popracowali sporo nad zawieszeniem, co daje się odczuć.
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
Dobra, fajne zawieszenie bla bla, fajne wywrotki bla bla... Ale...

Czy ta część Gran Turismo przypomina Ci pod jakimś względem poprzednie części, czy jest ona kompletnym wystrzałem w jeszcze nie odwiedzone światy Symulatorów jazdy? :)
[Obrazek: hzieling.png]
Odpowiedz
No i tradycji stało się zadość i dzisiaj uzyskałem ostatnią licencję "S"... ;) Co prawda tylko w dwóch pierwszych uzyskałem złote pucharki bo było łatwo, a później zaczęło się robić trudniej i na razie sobie odpuściłem. Postanowiłem, że odblokuję sobie najpierw wszystkie wyścigi, a potem zajmę się ewentualnie złotkami... ;)
Dobra wiadomość jest taka, że nie znalazłem w żadnej z klas licencji wyścigów 24 godzinnych! :) Ufff... Wcześniej była to udręka, tak więc tutaj tego nie widziałem... :) Mam nadzieję, że z dodaniem b-spec'a nie dodadzą wyścigów 24 godzinnych...
Bardzo mi się podobały licencje i zdobywanie gwiazdek do nich, bo większość torów, po których jeździłem to były nowe, nieznane mi wcześniej tory, do których musiałem się przyzwyczaić... :)
Krótkie wyjaśnienie, wyścigi pogrupowane są według licencji, których jest 6. W praktyce oznacza to, że dla danej licencji mamy przygotowaną serię różnych wyścigów i dopiero zdobywając kolejną licencję, odblokowywujemy sobie następne wyścigi.
Po przejechaniu ponad 1000 km w grze, czuć różnicę na plus w prowadzeniu samochodu na torach. Zawieszenie to jedno, ale również każdy samochód z posiadanych około 30 prowadzi się inaczej. Początkowe wyścigi przechodziłem na Fordzie Focusie ST, a ostatnie na Audi R18 TDI. Dla porównania z Audi wziąłem sobie samochód o większej mocy i trochę niższym PO (Mercedes SLS AMG GT3) i o dziwo prowadziło się go znacznie gorzej niż Audi, pod względem przyspieszania i hamowania. Strasznie spodobało mi się to Audi w prowadzeniu... :)
Przeciwnicy również nie są spokojni jak poprzednio i potrafią zaatakować nas w zderzak lub bok samochodu, przez co skutecznie wybijają nas z toru jazdy, co przy dużych prędkościach kończy się niestety wypadkiem... :(
Widać też poprawę pory dnia na torach. Zdarzały się wyścigi o poranku, gdzie słońce nie do końca jeszcze wstało i trzeba było używać świateł, ale też i wyścigi o zachodzie słońca, gdzie czerwoniutkie słoneczko oświetlało tył samochodu i widać je było w lusterkach.
Teraz przyjdzie czas na zawody specjalne i kończenie wyścigów w 6 klasach licencji, żeby uzbierać gwiazdeczki... :) No i może w końcu przyjdzie czas na zakupy jakichś samochodów, bo jak na razie wystarczyły mi te, które dostałem w ramach edycji rocznicowej... :)
Odpowiedz
Co prawda doszedłem dopiero do licencji międzynarodowej A, ale uważam, że ta część jest prostsza niż GT5. Na 90 przejechanych wyścigów wygrałem 88 :) Testy na licencje i zadania udawało mi się zrobić na złoto maksymalnie za 2 lub 3 razem. Tylko dwa razy musiałem się pobawić troszkę dłużej bo nie mogłem przyzwyczaić się do samochodu. Fizyka jazdy faktycznie troszkę się różni od GT5, czy jest "prawdziwsza" trudno powiedzieć. A co do samochodów, jest ich sporo. Fajną sprawą jest pomoc przy zakupie aut do danej klasy wyścigów.
Czy ktoś z Was odebrał już Nissana GT-R GT3 za udział w Akademii GT 2013 ?
Odpowiedz
Mi też się udało 2 pierwsze licencje zrobić na złoto, ale późniejsze są już trudniejsze i sobie na razie odpuściłem...
Odpowiedz
Ja jak na razie, oprócz ostatniej misji księżycowej i coffee break'ów wszystko mam na złoto. Goodwood jest banalny, te "driving missions" znane z GT4 również. O licencjach wspominał nie będę, bo to też przeginka. Kariera jest na prawdę świetna, te listy od Lorda Marcha i wszystko, co odblokowuje się w locie daje efekt prawdziwości całego trybu.
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
Ja za misje księżycowe jeszcze się nie zabrałem. Na razie postanowiłem sobie przechodzić kolejno wyścigi w poszczególnych licencjach, żeby uzbierać trochę samochodów... :) Fajnie zrobili, że dają 2 samochody w ramach wyścigów licencyjnych. Jeden dostajesz jak uzyskasz połowę gwiazdek, a drugi jak uzyskasz wszystkie... :) W ten sposób uzyskałem już 4 samochody i jestem bliski kolejnego... :)
Odpowiedz
Ja właśnie powinienem dostać ciekawe furki za złota na Goodwood, ale z powodu braku patcha nic nie zostało mi przyznane. Jestem póki co zmuszony grać na wersji 1.00. Do tego nie miałem jeszcze okazji odblokować 25 aut w ramach wersji Anniversary, więc zadanie było utrudnione. Nie mniej jednak odłożyłem sobie 400 000 Cr., które czekają na "przepalenie". Wyścigi są na tyle łatwe, że nie trzeba nawet zmieniać ogumienia i nadal jest się wystarczająco konkurencyjnym.
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
W ramach anniversary dostajesz 20 samochodów. 5 dodatkowych dostawało się za zamówienie przedpremierowe...
Jak dobrze pamiętam, to jesteś z Warszawy, więc w razie co mogę udostępnić moje łącze, żebyś sobie ściągnął patcha... ;)
Ja już nazbierałem jakieś 1,5 mln kredytów, nie licząc dodatkowego 1 mln, który dostałem... :)
Odpowiedz