Pogorszenie grafiki
(16-07-2013, 20:55)jadcorben napisał(a): Czytaj dokładnie opisy:
Umożliwia rozdzielenie sygnału wizyjnego HDMI do dwóch odbiorników. Zapewnia obsługę protokołu zabezpieczeń HDCP
Ale jak ci ktoś tak podpowiedział to kupuj :)

,,nSplitter Pro obsługuje protokół zabezpieczeń HDCP, jest wyposażony we własne klucze HDCP.'' Powiedziano mi ze skoro ma wlasne klucze to w jakis sposob to omija (nie przytocze dokladnie slow bo sie nie znam i nie pamietam) ale wiem tez ze to jedyne takie urzadzenie ktore ma wlasne klucze hdcp. Czy to nie ma szans na rozwiazanie tematu? Wiem ze chcesz mnie pewnie juz zabic z to meczenie ;p ale znasz sie niewatpliwie na temacie i jest to moje juz ostatnie pytanie.
Odpowiedz
Zawsze możesz kupić i najwyżej oddać w ciągu 10 dni jak nie będzie działać. To było pisane bez ironii, chodziło mi bardziej o to że plejka ma też swoje klucze HDCP i naprawdę nie wiem jak to się dalej odbędzie. Splitter jest generalnie rozdzielaczem sygnału z jednego źródła na wiele odbiorników.
Fragment z opisu działania:
Gdy źródło koduje dostarczany sygnał protokołem HDCP, nSplitter Pro po regeneracji sygnału deszyfruje go, po czym wysyła osobne strumienie wizji i fonii do każdego z podpiętych odbiorników szyfrując sygnał w locie kluczami HDCP uzgodnionymi z każdym z nich.

Wychodzi na to że jednak koduje w HDCP!

Ale jak pisałem wcześniej - możesz zawsze zwrócić jak nie zadziała bo opisy są skrajnie różne ale opis działani mówiący o ponownym kodowaniu HDCP raczej pokazuje że sygnał wyjściowy jest mimo wszystko kodowany.
Odpowiedz
(20-07-2013, 12:40)jadcorben napisał(a): Zawsze możesz kupić i najwyżej oddać w ciągu 10 dni jak nie będzie działać. To było pisane bez ironii, chodziło mi bardziej o to że plejka ma też swoje klucze HDCP i naprawdę nie wiem jak to się dalej odbędzie. Splitter jest generalnie rozdzielaczem sygnału z jednego źródła na wiele odbiorników.
Fragment z opisu działania:
Gdy źródło koduje dostarczany sygnał protokołem HDCP, nSplitter Pro po regeneracji sygnału deszyfruje go, po czym wysyła osobne strumienie wizji i fonii do każdego z podpiętych odbiorników szyfrując sygnał w locie kluczami HDCP uzgodnionymi z każdym z nich.

Wychodzi na to że jednak koduje w HDCP!

Ale jak pisałem wcześniej - możesz zawsze zwrócić jak nie zadziała bo opisy są skrajnie różne ale opis działani mówiący o ponownym kodowaniu HDCP raczej pokazuje że sygnał wyjściowy jest mimo wszystko kodowany.

Chyba sprobuje w akcie desperacji juz i zrobie tak jak mowisz ;) najwyzej odesle. W kazdym badz razie dzieki naprawde wielkie za pomoc i czas. Jedyna osoba i forum ktore mi pomoglo w tym temacie ;) Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam!

Chyba sprobuje w akcie desperacji juz i zrobie tak jak mowisz ;) najwyzej odesle. W kazdym badz razie dzieki naprawde wielkie za pomoc i czas. Jedyna osoba i forum ktore mi pomoglo w tym temacie ;) Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: