Wszystkie pytania odnośnie PS2, jaka przerobka itp... (dla "zielonych" w temacie)
Jeżeli już masz kartę wystarczy uLaunchELFem wrzucić pliki ELF z pendriva na kartę lub nawet bezpośrednio z pendriva uruchomić dany program. Jeżeli chcesz mieć link do jakiegoś programu w głównym menu wystarczy skonfigurować odpowiednio FMCB, jeżeli nie potrzebujesz skrótów i wystarczy Ci uruchamianie programów przez uLaunchELF'a to nic nie musisz zrobić. Gry do emulatorów możesz umieszczać na pendrivie lub na płycie (są nawet bardzo fajne kompilacje gier na DVD gdzie masz od razu emulator + romy, sam posiadam taką płytę z grami z SNES'a). Nie musisz usuwać SMSa żeby zainstalować inny program. Te programy ważą naprawdę niewiele i nie ma się co martwić o miejsce na karcie szczególnie że w razie potrzeby możesz zgrać uLaunchELF'em save'y z karty na pendriva lub specjalnym programem sprawić że gry będą zapisywały stan gry na pendrivie jakby to była karta.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
Witam

Na konsoli fat w wersji pal zrobilem multiinstall na karte pamieci, po wlozeniu tej karty do fata w wersji ntsc z chipem modbo nie uruchamia sie mcboot co jest grane? bez wypalania plyty sie nie obejdzie?
Odpowiedz
Jeżeli na konsoli NTSC masz Modbo to na niej zainstaluj FMCB na kartę przy użyciu ELF Pack'a. Nagrywasz go jak zwykłą grę na DVD (mimo że waży parę MB)

Odpowiedz
czyli mcboot musi byc nagrany z konsoli ntsc? kurcze nie mam pod reka plytek cd teraz, no coz bede sie musial wstrzymac do jutra ;p
Odpowiedz
8draco a możesz mi powiedzieć jak mam zainstalować emulator NES??? bo ociągnąłem FCEU.ELF i co mam dalej zrobić bo próbuje przez uLaucher wchodzę w MASS:/FCEUF/FCEU.ELF (ELF Uruchamiam) potem wyświetla mi się jakieś okienko w NTSC zmieniam na PAL bo kolory lepsze i jak mam menu to mam
MC0:/Tu jakiś folder i nic nie mogę tu włączyć tylko przechodzić miedzy folderami
pod tym coś podobnego
Save FCEU.ELF i jak to klikam mi się zwiesza wszystko nic nie mogę zrobić poza wyłączeniem konsoli na guziku i usunięcie coruppted data
Odpowiedz
Programy do konsoli instaluje się zawsze tak samo. Pliki ELF można porównać do programów komputerowych w wersji Portable, poprostu wystarczy je włączyć i działają. Jeżeli FCEU.ULF to Twój emulator NES'a to wystarczy uruchomić go z poziomu uLaunchELF'a, nie musisz nawet kopiować go na kartę, możesz uruchomić emulator z MASS i także na MASS (czyli pendrive jakby co ) możesz trzymać ROMy.

Odpowiedz
Tylko, że jak uruchamiam to to żaden rom nie działa, w ogóle nie czyta ich ani nic nie znam się na tym, chciałbym to zainstalować albo coś ;/ jakbyś mógł to wyśle Ci ten plik co mam i przetestujesz go
Odpowiedz
Wiesz co ja mam niestety w sobotę kampanie wrześniową więc nie mam czasu na takie zabawy ale mam prostsze rozwiązanie.

1. Ściągnij to http://thepiratebay.org/torrent/5368401
2. Nagraj na płytę tak jak nagrywasz normalne gry (czyli standardzik, jeśli chip to po prostu nagrywasz, jeśli FMCB to najpierw patchujesz czyli nic nadzwyczajnego)
3. Uruchom tak jak uruchamiasz normalne gry
i ciesz się

Odpowiedz
dzięki spróbuje to zrobić tylko teraz mam jakiś problem bo zawsze miałem tak, że włożę płytę to od razu pokazywało się te okno do CDDVD itp ESR po prostu a teraz browser... jak to naprawić ?? :D
Odpowiedz
panowie pytanko jak przerobić tą konsole ntsc scph-79001 jaki chip jest naj lepszy jestem laikiem w tych tematach więc proszę o zrozumienie
Odpowiedz