Telewizor do PS4 (temat zbiorczy)
Nie dostrzegam tego Q. We wszystkich moich grach jest sporo strzelania i ogólnie pojętej akcji. Nie mam problemu z szybkimi reakcjami, sterowaniem postacią itp.
[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz
Input Lag jest ostatnią rzeczą której wciąż się obawiam, ponieważ jestem na takie rzeczy uczulony. Wymagający ze mnie klient jeśli chodzi o takie tematy. Producent informuje o opóźnieniu rzędu 38ms, ale na jakimś holenderskim forum czytałem o 55ms. Jeśli nie będę go odczuwał to z ręką ma sercu napiszę że oceniam zakup na dyszkę, bo cała reszta jest genialna.
Odpowiedz
Osobiście nigdy nie miałem okazji świadomie grać na telewizorze z takim input lagiem. Teraz mam w monitorze 5ms i działa to tak, jak powinno. Myślę natomiast, że opóźnienie rzędu 0,038 sekundy nie będzie zbytnio odczuwalne i uciążliwe.
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
To jest wersja producenta. Co recenzja to inny wynik...

Edit: Dobra, musiałem rozwiać swoje wątpliwości aby nie przegapić 14 dni na oddanie. Pobrałem sobie demo Lego: The Hobbit. Nie mam złudzeń, jeśli każda gra będzie działała tak samo sprawnie jak ten tytuł, będę najszczęśliwszym posiadaczem zestawu PS4 + TV na świecie :D Już bez włączonego trybu gra nie zauważam opóźnienia przy skakaniu czy poruszaniu. Coś wspaniałego. W końcu jestem spokojny :D

Maka. Konsola generuje input lag na poziomie 133ms. Faktyczne opóźnienie od czasu naciśnięcia klawisza do zobaczenia na TV reakcji to 133ms + lag twojego telewizora. Jeśli masz laga na poziomie 70, opóźnienie wyniesie w sumie 0,2 sekundy.

Rozdział badania TV pod kątem konsoli uważam za zamknięty i byle do świąt.
Odpowiedz
"Już bez włączonego trybu gra nie zauważam opóźnienia przy skakaniu czy poruszaniu. Coś wspaniałego. W końcu jestem spokojny" a to nie ma nic do tego; bo zazwyczaj tryb Gra to zmienione ustawienia kolorów; jasności itd. a nie pomniejsza to imput laga.

U mnie tryby TV są dosyć dziwne; bo mam np: Naturalny, Dynamiczny - Gra i na Naturalnym mogę zmieniać suwaki wszystkego, a tryb Gra ma je poblokowane i jest na pierwszy rzut oka jaśniejszy od trybu Naturalnego. Potem tylko odpalam ustawienia w grze i dostosowuję je bazując na tym trybie.
[Obrazek: 1104259.png]
Odpowiedz
Tryb gry z góry blokuje wszelkie bajery typu dokładanie klatek, redukcje szumów, hz itp. Telewizory w tym trybie mają inne wyniki lagów, więc musi je to pomniejszać.

Edit: Edytowałeś post i do tego się odniosę. U mnie jest to inaczej zrobione, bo tryb gry nie jest wrzucony razem z ustawieniami obrazu, tylko w oddzielnym menu. I włączenie go nie zmienia u mnie w żaden sposób jasności czy kolorów. Widocznie jest to zależne od producenta i różnie to też działa.
Odpowiedz
być może tak jest, jednak ja ustawiam dwie rzeczy; tryb gry i redukcja szumów (z przyzwyczajenia, bo w grze to nic nie daje) na wysoki.. zawsze odpalając TV muszę to ustawić, ale to dwa kliknięcia.. więc. Przy tym na odpowiednich ustawieniach w grze wszystko jest jak trzeba.
[Obrazek: 1104259.png]
Odpowiedz
Tata dzisiaj kupił TV do salonu. Zastanawiał się nad tym moim Panasem, ale ostatecznie wybór padł na Samsunga serii 6000 - w podobnej cenie. No i po odpaleniu telewizora nikt chyba nie chciał tego mówić głośno, ale obraz po prostu wymięka w stosunku do Panasa. System pewnie lepszy bo aplikacji więcej, ale całą resztę zgarnia CS630. Trochę szkoda że tak wyszło. Przeskok z poprzedniego TV jest taki sobie, głównie rozmiarowy.
Odpowiedz
Sie macie ludzie!

Czy LG 42LF652V nada się do PS4 ? Czy macie inne propozycje TV do 2000zł ?:)
Odpowiedz
Witam, Dzień Dobry.
Krótkie info:
Chciałbym kupić swoją pierwszą konsolkę, wybór padnie na PS4 Pro.
Potrzebuję do niej TV żeby wszystko miało ręce i nogi.

Siedzę w necie, czytam, sprawdzam i dostaje kociokwiku od nadmiaru danych. Wiem że najważniejszy jest Input Lag ale znalezienie informacji o konkretnym modelu o jego Input Lagu jest niskie.

Co znalazłem do tej pory chciałem skonsultować i dopytać o alternatywę:

1. Full HD bez SmartTV

2. Full HD z SmartTV

Sony KDL-50W755C
Sony KDL-40W705C

3. 4k bez SmartTV

4. 4k z SmartTV

Samsung UE43KU6000 (szczególnie że cena kusi)
Samsung UE40KU6000WXXH

Co możecie jeszcze polecić? I czy wymienione modele mają racę bytu oraz który najlepiej zakupić? Budżet w okolicy 2000 pln brutto.

Pozdrawiam.
Odpowiedz