Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Zakładam osobny temat, bo ponoć do każdej sprawy trzeba nowego tematu w dziale. Chodzi o to, że jak ja czy jakiś inny z modów usuwa temat to żeby była możliwość podania przyczyna usunięcia, a autor tematu został powiadomiony o tym na pw. Tak jak teraz jest w przypadku moderacji postów. Jak wymoderuję jakiś post to jego autor automatycznie dostaje wiadomość. Treść takiej pw po usunięciu tematu standardowa: twój temat został usunięty bla bla, powód: ... (i tu można, ale nie to jest mus, byłoby wpisać czemu - typu zła nazwa tematu, dubel itd.). Userzy często wyskakują z jakimiś pretensjami do modów, często nie wiedzą czemu ich temat zniknął, dlatego fajnie by było coś takiego zrobić. Oczywiście, jeżeli to możliwe, bo jak nie to nie, trudno, trza będzie "ręcznie" pisać pw dalej.
Trochę się nazbierało tych "propozycji" w dziale, jakby co to mogę je spisać czy cuś, dla lepszego obeznania w tematach, ułatwiłoby to ich realizację.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 95
Liczba wątków: 4
05-08-2011, 13:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2011, 22:28 przez m1nister.)
Tak sobie myślę że Twoja propozycja odnośnie zbierania co jakiś czas sugestii to fajna rzecz, bo faktycznie tego trochę już jest a są porozrzucane. Ze swojej strony mogę zasugerować temat tu albo w ToDo z tytułem "propozycje/mile widziane" lub coś w ten deseń gdzie będzie lista rzeczy . Będę się ustosunkowywał do każdej z info czy do zrobienia/zrobione/za żadne skarby ;] może nawet z tłumaczeniem jak będziecie tego chcieli.
Kwestie powiadamiania na pw po usunięciu tematu właśnie przeglądam.
Update zmian:
A więc dodałem moduł powiadamiania autora tematu o jego usunięciu przez moda z informacją o powodzie. Po testach z Kratosem wynika że działa.
Dla tych co mają dostęp w panelu ACP / Narzędzia i konserwacja / Narzędzia i konserwacja / jest nowy element na liście , Usunięte tematy, w nim można przeglądać historie deletów.
Z różnymi trybami wyszukiwania.
Kilka wyjaśnień:
-Wtyczka jest napisana przez hiszpana i nawet nie miała angielskiego tłumaczenia, stąd są one niedokładne i może niestylistyczne. Przepraszam z góry ale sam je robiłem przy pomocy google translatora i dedukcji funkcji. Ogólnie opisy dają obeznanie o co chodzi ;]
-PW będzie szedł zawsze przy delecie tematu, nie ma opcji że można wyłączyć. Stąd też wymóg wpisywania powodu usunięcia. Ta kwestia ponoć jest łatwa do zrobienia ale jest to już grzebanie w kodzie na licencji która chyba na to nie pozwala (Creative Common cośtam ;] ). Inną totalnie sprawą są głosy że taka funkcjonalność powinna być w standardzie myBB. Kto wie może już nad tym pracują.
Uwagi , zauważone problemy z tym dodatkiem , pytania pisać najlepiej tutaj.
06-08-2011, 22:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2011, 22:41 przez Kratos.)
No, wielkie dzięki! Ja póki co żadnych zastrzeżeń do tej funkcji nie mam, wręcz przeciwnie, dopiero zacznę jej używać, ale nie wydaje mi się, żeby były jakieś problemy, na pierwszy rzut oka wygląda bardzo zgrabnie.
Co do spisania rzeczy do zrobienia to może nawet dzisiaj jeszcze to zrobię już w dziale "ToDo" myślę. Chociaż wiele rzeczy zostało już zrobionych, za co ci jeszcze raz dziękuję ;]
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Jest mały błąd. Chciałem połączyć 2 tematy i przed zainstalowaniem tego pluginu wszystko ładnie działało, a dzisiaj jak zrobiłem to już po jego zainstalowaniu wyskoczył mi komunikat "brak podania powodu usunięcia tematu".
Połączyłem ten temat z jeszcze jednym z bazaru. Wątki się połączyły, ale temat z bazaru się nie usunął (wyskakuje komunikat "wątek nie istnieje" - https://www.playstationforum.pl/showthre...3&pid=#pid ). Poza tym ten post z tego tematu z bazaru, który połączyłem nie wyświetla się jako najnowszy wątek w dziale Sprzęt. Najnowszym postem jest tam post z godziny 6:11, a ten połączony, dodany jest z 12:33.
Oki, po kolei:
1. Wątki się połączyły, ale temat z bazaru się nie usunął -> podaj mi który to temat wziąłeś z bazaru. Bo nie wiem o czym dokładnie mówisz w dalszej części ,tj: (wyskakuje komunikat "wątek nie istnieje" ). Nie wiedząc o jaki temat chodzi wg mnie jest oki, tzn. podałeś mi linka to wątku o danym numerze i faktycznie jest taki komunikat, ale czy on się właśnie nie ma pojawiać gdy danego wątku już nie ma , tzn. został skasowany? Wtedy wsio jest oki. ;]
2. Chyba wiem o czym mówisz i borykam się z tym na innym forum postawionym też na myBB. Posty są powstawiane wg dat. Wg nich się zgadza bo nowszy jest ten z 12:33. Do tej pory nie mogę znaleźć jednoznacznego opisu problemu i czy jest on rozwiązywalny. A może ja źle pytam google? W tej kwestii pytanie mam, a wcześniej nie było z tym problemu, bo wg mojej wiedzy to jest standardowe zachowanie myBB przy łączeniu i tak powinno się dziać wszędzie gdzie było robione łączenie?
https://www.playstationforum.pl/f-bazar
Wątek pierwszy nieprzypięty - slim vs fat. Wcześniej jak łączyłem wątki to nic się nie pojawiało, po prostu dołączany wątek znikał z forum. A ten mimo, że nie istnieje, to dalej jest, ale nie można go poczytać, bo wyświetla się komunikat, że nie istnieje...
Co do dat to nie było wcześniej problemów, jestem niemalże pewny. Problemy wystąpiły dopiero po instalacji tego pluginu. W każdym razie aż tak mi się do naprawy tego problemu nie pali, jakoś przetrzymam, najwyżej nie będę łączył wątków chwilowo.
Wiesz ten plugin był tylko dla automatyzacji pw do twórców tematów - i o ile to robi to jednak psuje dwie inne rzeczy, czyli łączenie bez usuwania łączonego wątku oraz kolejność postów w połączonym temacie.
Moje pytanie w takim razie jest takie czego robicie więcej, usuwacie czy łączycie? Przy czym uważam, że póki nie znajdę/napiszę czegoś lepszego do komunikacji po usunięciu, lepiej żeby łączenie wątków i kolejność postów była taka jaką oczekujecie/jaka była i działała do tej pory.
Kasowań chyba tak dużo nie ma, za mało jest modów którzy by się zajęli takimi pierdołami jak powiadamianie ;] . Ta funkcjonalność powinna być standardowo w systemie, może się tego doczekamy.
Dobre pytanie ;D Trudno na nie odpowiedzieć, ale rzeczywiście bardziej pożądaną funkcją jest chyba funkcja łączenia wątków i lepiej, żeby ona działała. Jeżeli jest wybór - pw po usunięciu tematu, a łączenie wątków to wybieram to drugie, żeby działało poprawnie ;]
Oki zatem wyłączam ten plugin. Za dużo miesza. Poszukam czegoś innego.
|