Ps2 lombard
Witam kupiłem ps2 z lombardu kolęś twierdzi że przerobina.Nagrałem płyt z grami i lipa.(dokładny obraz verbatim + 2x) Konsola ma pozaklejane jakieś czujniki pod pokrywką jak otwieram płytka się kręci
P.S. Czytałem że potrzebna jakaś płyta startowa , o co chodzi dokładniej.??
Jak sprawdzić czy jest przerobiona.
Z góry dziękuje i pozarawiam.

Ps 2 Slim 7504
Odpowiedz
Mianowicie chodzi o Swap Magic. Tak nazywa sięta płyta startowa. poszukaj na forum to napewno znajdziesz wszystko co potrzebne ci do zrozumienia.
PSX SCPH-5552, PSX SCPH-7502, PSX SCPH-9002, SONY DualShock, 2x Memory Card SONY, 8 Oryginalnych gier

PS2 FAT SCPH-39004, Sony DualShock 2, Memory Card "King Memory" 64MB z wgranym Free McBoot, Memory Card 8MB SONY, 10 Oryginalnych gier

[Obrazek: sygnaeu.jpg]
Odpowiedz
Tak, musisz kupić SM. Jeżeli nie masz tej płyty, to można powiedzieć,że facet Cię oszukał.

Co do nagrywanie, to polecam prędkość 8x. ;)
Odpowiedz
Dzięki bardzo poszperałem troche tu i tam teraz jestem bardziej oświecony. Na alegro tża kupić SwapMagic . Znalazłem SwapMagic 3.6 free ale to torba jest . Są jakieś inne programy tego typu za free ???
Dzięki bardzo za pomoc.

PS. Człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umrze.!!!
Odpowiedz
Zamiast SM możesz sobie zrobić FMCB. ;)
Odpowiedz
FMCB jest za darmo i jest według mnie lepszy od Swap Magic tym bardziej oferuje większe możliwości :)
Ps2 Slim SCPH-77004(Silver)
Ps3 Slim,Fat
PSP
Odpowiedz
Dzięki bardzo do FMCB potrzeba memorka ? Będe musiał dokupić ?
Szukam linka na forum krok po kroku jak zmontować. Ciężko .
Odpowiedz
(10-11-2010, 10:54)mirrra napisał(a): FMCB jest za darmo i jest według mnie lepszy od Swap Magic tym bardziej oferuje większe możliwości :)

FMCB ma swoje wady jak i zalety, więc nie porównywałbym. ;)

Jak masz MC, to nie musisz. Jeżeli nie masz, to musisz.

Wcale nie ciężko. ;)

Tutoriale--->Instalacja FMCB, czyli odpalanie kopii bez SWAP MAGIC!

http://www.ps2forum.pl/tutoriale/instala...t-624.html

Jeżeli nie masz kolegi (lub koleżanki, nie dyskryminujmy ich :D ), to wcale się za to nie bierz. Mógłbym Ci to zrobić za darmo, ale nie mam na to czasu. Zabawa z tym wszystkim trwa kilka minut, ale nie mam teraz na to czasu...
Odpowiedz
Dzięki. Jade kupić MC 8 Sony. Ale i tak bez SM na nieprzerobionej konsoli nie zainstaluje FMCB ??
Odpowiedz
Nie musisz mieć SM. Możesz to zrobić na konsoli, która ma chipa, albo musisz mieć kartę, która ma FMCB.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: