Jak odpalać gry z pendrive lub innych urządzeń na USB
Siemano

Jak w temacie.Napiszcie proszę mi jak to zrobić.Mam FCMB 1.8b.Dzisiaj wgrałem na kartę pamięci grę PRIDE FC w iso. region NTSC/U i jak wchodzę w USB ADVANCE to pisze mi " nie ma żadnych zainstalowanych gier na tym nosniku"- z ang. przetłumaczyłem.
Napiszcie czy trzeba jakoś te gry instalować na tych nośnikach danych USB czy rozpakować obraz na tym itp.
To jest ważne a na tym forum nikt jeszcze nie napisał o tym.

Pozdro i zróbcie jakiś tutorial i oczywiście rozwiążcie mój problem bo dla mnie to nie jest łatwe.
Odpowiedz
Wystarczyło troszkę poszperać na allegro: nie chce mi się pisać więc proszę:Aukcja
Na tej aukcji, gdzieś jest instrukcja, jak to trzeba zrobić :) Sorka, że tak Ci dałem no ale chyba sobie poradzisz, człowiek musi być samodzielny ;)

Jako że jestem litościwy to masz : . <-- Kliknij oto w tą kropkę a ukaże się co ukazać się ma
[Obrazek: 19228_halloween_kubus_puchatek_kubus_i_h...aciele.jpg]
Odpowiedz
Czytałeś tą instrukcje tam jest wkładaniem płyty PS2 do kompa i instalowanie gry na twrdym dysku i dopiero wrzucaniu na Pena, a ja mam już obraz ISO tylko że nie wiem jak to zainstalować
Odpowiedz
No, jak nie wiesz jak zrobić, i nie szkoda ci kilkadziesiąt groszy, to spróbuj nagrać grę na płytę nie patchując jej a potem zrób tak jak jest w instrukcji, jak to zadziała to dobrze :)
[Obrazek: 19228_halloween_kubus_puchatek_kubus_i_h...aciele.jpg]
Odpowiedz
Nie mam nagrywarki i widać jako masz wiedzę na temat PS2 Senior Member myślałem, że powiesz dokładnie co i jak a ty nic.
Odpowiedz
CMIBED nie każdy jest wszystko wiedządzy...

Pozostaje ci wypalanie płytek u kumpla/eli.
ostatni login - 10 kwiecień 2010r. 10:50[/i]
Odpowiedz
Bez instalowania na dysku przy pomocy USB Installera i przegrywania żadna gra Ci bezpośrednio z pliku ISO nie pójdzie... Bo niby w jaki sposób? W instrukcji wszystko masz dokładnie opisane.
Odpowiedz
Witam. Mam problem z odpaleniem gry z pena. Obraz gry ISO zamontowałem w deamonie i z wirtualnego dysku zainstalowałem ją na dysku twardym przy pomocy USBExtreme Game Installer. Później skopiowałem plik na pena. Odpaliłem na PS2 USB Advance i znalazło mi grę na penie (gra na 1CD). Po wybraniu z listy gry i odpaleniu PS2 odczytuje przez chwilę dane z pena (dioda miga) i koniec, czarny ekran i to wszystko.Po wgraniu gry na odtwarzacz MP3, USB Advance widzi plater i widać grę na liście. Po wybraniu Start połączenie zostaje przerwane i obraz wisi na czarnym ekranie. Co może powodować że tracę połączenie??
Odpowiedz
Mogę się mylić, ale czytałem gdzieś, że USB Game Installer poprawnie tworzy pliki tylko z płyt (i chyba tylko oryginalnych, ale głowy nie dam).
Odpowiedz
Jest dużo gier które po prostu nie działają przez pamięć flash, popróbuj z innymi grami.

Ja wrzucałem gry tym programem http://rapidshare.com/files/252370993/US...t.rar.html i działało z piratami ;]
Odpowiedz