Liczba postów: 93
Liczba wątków: 17
26-04-2014, 13:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2014, 13:24 przez Labeli.)
Od razu mówię ,żeby admin przełożył wątek do pasującej jej kategorii ,ponieważ ja nie mam pojęcia. Wydaje mi się ,że powinien być tutaj. Z góry przepraszam za utrudnienia.
Dobra, piszcie w tym wątku dlaczego wybraliście daną konsole z 6 generacji. Co was w niej zainteresowało, zaskoczyło itp. Możliwie ,że dostaliście już ją w prezencie. Chwalcie się, śmiało ! ;)
To może zacznę, więc tak:
Ja wybrałem PlayStation 2 ,ponieważ:
wychodziły jeszcze gry na nią,
"miała" jeszcze online,
świetna biblioteka gier
Reszta konsol już była "martwa". Dreamcast nie miał szans z PS2 i XBOX'em ,szkoda :/. A XBOX jak to M$ ,tylko dla hajsu.
Ja wybrałem tak, a wy ?
Liczba postów: 148
Liczba wątków: 24
Miałem PS2 i Xbox1 i wybrałem ponieważ
+ więcej aplikacji
+ łatwiej ją "przerobić"
+ gdy online były aktywne to było ciekawie i superowo
+ dużo gier który tylko czekają aby je zagrać
- może graficznie jest słaba ale każdy wie że XBOX został 2lata później zrobiony i można nazwać to "oszustwem"
- była trochę mniej "rozbudowana" niż inne
- można było w wersji slim ją "ulepszyć"
Liczba postów: 2159
Liczba wątków: 62
Helios98 napisał(a):+ łatwiej ją "przerobić"
Nie prawda, Xbox łatwiej jest przerobić.
Helios98 napisał(a):może graficznie jest słaba ale każdy wie że XBOX został 2lata później zrobiony i można nazwać to "oszustwem"
PS2 i tak było lepiej optymalizowane
Helios98 napisał(a):- można było w wersji slim ją "ulepszyć"
Co masz na myśli?
Liczba postów: 2376
Liczba wątków: 64
(26-04-2014, 17:22)Szymon napisał(a): Helios98 napisał(a):+ łatwiej ją "przerobić"
Nie prawda, Xbox łatwiej jest przerobić.
Znajdź mi teraz chipa do Pierwszego XBoxa - widzę tylko Aladdina. Przy softmodzie trzeba robić akrobacje z przepinaniem taśmy etc.
Do PS2 zaś niełatwo wgrać FMCB, ponieważ wymaga to drugiej konsoli, jednak powszechność chipa i łatwość w montażu...
![[Obrazek: Toonsil.png]](http://card.psnprofiles.com/1/Toonsil.png)
Nie pomagam na PW ;)
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 19
Dlaczego Ps2?
Odpowiedz jest prosta pokaźniejsza biblioteka gier , na innych frontach niestety peska mięknie .Niema co nawet porównywać XMC do SMS`a , Dysk twardy do Sejwów ...
Ale to właśnie dzięki grą ps2 wygrywa , no i niemożna przejść obojętnie obok kompatybilności gier z Psx`a ;)
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 2
Znajomy wpadł i spytał czy chciałbym kupić, cena wydawała się przyzwoita to myślę a dlaczego nie. Dorzucił do tego ze 3 gry, pc nie był najlepszy i tak zostało:cool: