Liczba postów: 29
Liczba wątków: 8
24-04-2012, 16:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2012, 16:00 przez Kratos.)
Witam... mam taki problem . Pobrałem Fife12 i ukazał mi sie na pulpicie folder fify mam tam pliki nie rozpakowane _ gdzie je rozpakowac i jak je wrzucić na płytkę od razu mówie że mam program ImgBurn tylko chodzi mi o to że nie wiem gdzie rozpakowac te pliki i co wrzucić na ta płytkę ..
Wysyłajcie linki z poradnikami :) i wasza pomoc tez mi sie bardzo przyda..
z Góry dzięki
Liczba postów: 1063
Liczba wątków: 117
24-04-2012, 16:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-04-2012, 16:57 przez Yohokaru.)
Musisz rozpakować te pliki, najlepiej 7-Zipem. Po wypakowaniu ukaże Ci się obraz, który musisz nagrać programem Alcohol 120%. Tam wybierasz Kreator Nagrywania, podajesz lokalizację pliku twojego obrazu, zaznaczasz profil PlayStation 2 prędkość 8x. Płyty, których używamy do nagrywania gier na PS2 to Verbatim DVD-R.
EDIT: Kolega chyba działy pomylił...
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
Liczba postów: 2376
Liczba wątków: 64
W sumie to nie wiem dlaczego wszyscy polecają tego Alcohola. Nie, że się przyczepiam, ale darmowy IMGBurn w zupełności wystarczy. Taki Alcohol po miesiącu wygaśnie i co taki użytkownik ma zrobić ? Kupić ? Spiracić ? Tak, to IMGBurn zawsze działa i nagrywa bez problemów.
![[Obrazek: Toonsil.png]](http://card.psnprofiles.com/1/Toonsil.png)
Nie pomagam na PW ;)
mam IMGBURN :) tez mam ja sie dopiero ucze to nagruwac gry na Play Station 2 z kompa
Liczba postów: 3153
Liczba wątków: 69
Dlaczego polecam Alcohol? Ponieważ ma większe możliwości, chociaż ich się nie wykorzystuje akurat do gier na PS2 jednak ponieważ używam Alcohola 120% znam praktycznie wszystkie jego opcje na pamięć i wiem która jak działa dlatego w postach polecam ten program ponieważ mogę w ciemno bez sprawdzania powiedzieć która opcja gdzie się znajduje.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360
durexm, Nie mam zamiaru odpowiadać na twoje PW. Nie chodzi o to, że nie chcę Ci pomóc, tylko o to, że jeśli masz jakieś pytnia, powinieneś zapytać w temacie, nikt za to Cię nie ukarze;)
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
W moją wypowiedź nie włożyłem żadnej nutki agresji;)
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Też nie rozumiem tej fascynacji Alcoholem. Nagrywałem płyty pod PS2 UltraIso, IMG Burnem, ISO Busterem, DVD Decrypterem, a nawet Nero i każdy z tych programów jest dobry. Nie zauważyłem żadnych różnic. To, że Alcohol ma czytelne opcje nie jest argumentem jak dla mnie, bo nagrywanie płyt to nie tworzenie partycji pod Linuksa - prosta sprawa, żadnej filozofii. Ten specjalny profil dla gier PS2 też nie bardzo wiem w czym ma pomóc. No ale każdy będzie zachwalał swoje ;)
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 1693
Liczba wątków: 89
A dla mnie właśnie ta czytelność opcji jest argumentem. Każdy program powinien mieć intuicyjny interfejs. Niestety z tym czasami bywa różnie. Alcoholem nagrywam praktycznie od początku mojej przygody z PSX i w 120% program ten spełnia moje oczekiwania.
Nie twierdzę, że inne programy są złe, bo ktoś kumaty wypali grę wszystkim, co tylko ma taką opcję. Alcohol sprawdza się w rękach laika, jak i "profesjonalisty" dlatego ja również polacam ten właśnie program.